Poraz Broda na Savi od Šibenika

U posljednjoj službenoj utakmici u ovoj godini košarkašice Broda na Savi u 11. kolu prvenstva Prve lige ugostile su Šibenik.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 24.12.2018


 Prije međusobnog ogleda ove dvije ekipe, gošće su imale 3, a domaće dvije pobjede i to uzastopne, domaću nad Podravcem iz Virja i gostujuću u Požegi. Stoga se očekivala neizvjesna utakmica, dok su se Brođanke potajno, ali i opravdano nadale i trećoj uzastopnoj pobjedi. Međutim, košarkašice Broda na Savi odigrale su slabo, a Šibenik odlično što je rezultiralo s visokom pobjedom gošći.

Utakmica protiv Šibenika za košarkašice Broda na Savi bila je jako važna budući su se s pobjedom mogle poravnati s njima na ljestvici. Osim toga malo bi se udaljile od najugroženijih klubova iz: Virja, Osijeka i Požege. Očito je taj imperativ bio veliki psihološki teret Brođankama koje su odigrale daleko najslabiju utakmicu u sezoni. Prošli vikend bilo je odlično u Požegi, ali ova mlada ekipa nije mogla ponoviti to izdanje zbog mladosti koja u svojoj igri ima puno uspona i padova. S druge strane Šibenčanke su odigrale svoju najbolju utakmicu ove polusezone što im je na kraju donijelo uvjerljivu pojedu s 91:48.

Košarkašice Broda na Savi utakmicu su otvorile s vodstvo od 2:0 da bi nakon toga Šibenik otišao na 8:2 te je prvu četvrtinu dobio sa 16:12. Uspjele su se Brođanke u 14. minuti približiti na 20:21, a onda gošće rade seriju od 11:2 koja im je donijela 32:22, dok je do poluvremena ta razlika narasla na 41:25. U prvom poluvremenu najbolja domaća igračica Mihaela Lazić nije postigla niti jedan koš, dok se njeno buđenje očekivalo u nastavku. To se nije dogodilo, već je Šibenik dobio treću četvrtinu s 30:9 za velikih 71:34. Do kraja je domaći trener Rimarčuk u igru poslao sve igračice te su gošće slavile s konačnih 91:48. Prvo ime kod ekipe koju vodi bivši izbornik Bralić bila je 18.-to godišnja Sara Borić koji je postigla 31 koš te imala 9 skokova i 5 dodavanja.

Uz Borić je Antonija Chiabov ubacila 18, a iskusna Ina Marin 16 poena. Imale su Šibenčanke ukupan šut od 53 %, a Brod na Savi samo 25 %. U skoku su gošće bile na čak 57, a domaće na 36. Kod Broda na Savi je Tea Josipović postigla 11, a Monika Buconjić i Ella Đukić svaka po 10 koševa.

Nakon prvog dijela natjecanja košarkašice Broda na Savi završile su na 10. mjestu od 12 klubova te imaju 2 pobjede i 9 poraza. Isti omjer kao i sastav trenera Rimarčuka ima Podravac iz Virja, dok su iza njih s jednom pobjedom osječka Mursa i Plamen Požega s kojima će se Brođanke boriti za prvoligaški ostanak.

 

Zadnje vijesti

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja