Poraz Bensica u posljednjoj utakmici sezone

Jučer su košarkašice žKK Brod na Sav odigrale posljednju utakmicu sezone 2018/2019 u kojoj su visoko poražene u Šibeniku.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.04.2019


 ŽKK Šibenik-ŽKK Brod na Savi 94:56 (24:24, 20:15, 27:11, 23:6)

Premda je prvo poluvrijeme proteklo u izjednačenoj igri i rezultatu u drugom dijelu ponestaje snage i domaće ostvaruju sve veću prednost, pa je to bila prigoda obojici trenera pružiti mogućnost igre za sve igračice. U visokom porazu nas može radovati dobro iskorištena dobivena minutaža Leonarde Šebalj koja u zadnje vrijeme radi pozitivan iskorak u pristupu treningu i to se počinje primjećivati u njezinoj igri. Uz dvoznamenkaste Mihaelu Lazić 24p, Editu Poljac15p i Niku Kurdiju 11p u prvom poluvremenu raduje igra i zalaganje i svih ostalih igračica, no u drugom dijelu umor od dugog puta je učinio svoje i izostala je preciznost, te će seniorke od iduće sezone igrati A2 ligu.

Uz dug put i neke od pretkadetkinja su dan prije, u subotu, sudjelovale u visokoj pobjedi Bensica ostvarenoj u gradskom derbiju regionalne lige Slavonije i Baranje gdje su se puno potrošile igrajući odličnu utakmicu:

KK Brod - ŽKK Brod na Savi 33:61 (7:17, 6:12, 10:14,10:18)

Znajući kako utakmica odlučuje o prvom mjestu u regiji koje vodi i na državnu poluzavršnicu PH za pretkadetkinje, Bensice kreću silovito i već nakon 1. četvrtine ostvaruju dvocifrenu razliku 7:17 koju u 2. četvrtini još povećavaju tako da je na poluvremenu već 13:29 Početkom drugog dijela nakon 2 vezane trice Ilakovac Lo.Fonović rezultat ide na visokih +25 no suparnice iz KK Broda se ne predaju i velikim trudom uspijevaju zaustaviti daljnji nalet Bensica. Sve u svemu na kraju utakmice treba pohvaliti trud i zalaganje obiju ekipa, a pobjeda je otišla na stranu kvalitetnije ekipe što ju vodi na sam prag državne poluzavršnice o čemu ćemo odgovor dobiti možda već sutra kad Bensice igraju zaostalu utakmicu u Oriovcu protiv ŽKK Plamen Požege. Bit će to za neke mlade Bensice (Ilakovac, Rimarčuk, Kavka) treća utakmica u 3 dana što uz put u Šibenik iziskuje veliki napor, no sigurni smo da će one kao i uvijek do sada dati sve od sebe kako bi ostvarili još jednu pobjedu kojom bi i teoretski osigurale naslov prvakinja.

Zadnje vijesti

Rođen znameniti hrvatski paleontolog Dragutin Gorjanović-Kramberger

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

45 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću