Porastao vodostaj Save, vodni val tek se očekuje

I dok se u Hrvatskoj Kostajnici već bore s poplavama zbog porasta Une, stanje vodostaja u Brodsko-posavskoj županiji za sada je pod kontrolom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.05.2019
Porastao vodostaj Save, vodni val tek se očekuje


 Zbog obilnih oborina vodostaj Save u Slavonskom Brodu trenutno raste od oko 5 centimetara po satu, a jutros u 9 sati bio je na razini 698 cm te je na snazi pripremno stanje, redovne mjere obrane od poplava na snazi pri vodostaju od 750 cm kod Slavonskog Broda.

Jučer se sastao i Stožer Civilne zaštite. Izvijestili su da spremno dočekuju nadolazeć vodni val. Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda o očekivanim oborinama u naredna 2 dana te prema podacima i izračunima Hrvatskih voda, narednih se nekoliko dana očekuje daljnji značajni porast vodostaja rijeke Save koji bi svoj vrhunac trebao doseći tijekom vikenda. Očekivani porast vodostaja Save narednih dana iznosit će daljnjih 250-300 cm te se u naredna 24 sati na svim mjernim postajama očekuje ulazak u redovne mjere obrane od poplava. Tijekom zadnjih dana na mjernim postajama Mačkovac, Davor, Slavonski Kobaš, Slavonski Brod i Slavonski Šamac uvedeno je pripremno stanje obrane od poplava, a sinoć u večernjim satima isto je na snazi i u Staroj Gradiški.

Zadnje vijesti

Andrija Štampar od Brodskih Drenovaca do Kine

Završnica Kupa RH u nogometu za mlađe uzraste u Slavonskom Brodu

Brođani hodočastili u Bleiburg

FOTO GALERIJA

Mednim doručkom otvorene 21. Poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. Proljetni sajam u Novoj Gradiški

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Dalija Orešković u Slavonskom Brodu predstavila program START-a: Zalažemo se za uvođenje europske minimalne plaće

Održan središnji dio programa povodom obilježavanja Dana grada

U čast svetom Ivanu Nepomuku zapaljen Ivanjski krijes