Porastao vodostaj Save, vodni val tek se očekuje

I dok se u Hrvatskoj Kostajnici već bore s poplavama zbog porasta Une, stanje vodostaja u Brodsko-posavskoj županiji za sada je pod kontrolom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.05.2019
Porastao vodostaj Save, vodni val tek se očekuje


 Zbog obilnih oborina vodostaj Save u Slavonskom Brodu trenutno raste od oko 5 centimetara po satu, a jutros u 9 sati bio je na razini 698 cm te je na snazi pripremno stanje, redovne mjere obrane od poplava na snazi pri vodostaju od 750 cm kod Slavonskog Broda.

Jučer se sastao i Stožer Civilne zaštite. Izvijestili su da spremno dočekuju nadolazeć vodni val. Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda o očekivanim oborinama u naredna 2 dana te prema podacima i izračunima Hrvatskih voda, narednih se nekoliko dana očekuje daljnji značajni porast vodostaja rijeke Save koji bi svoj vrhunac trebao doseći tijekom vikenda. Očekivani porast vodostaja Save narednih dana iznosit će daljnjih 250-300 cm te se u naredna 24 sati na svim mjernim postajama očekuje ulazak u redovne mjere obrane od poplava. Tijekom zadnjih dana na mjernim postajama Mačkovac, Davor, Slavonski Kobaš, Slavonski Brod i Slavonski Šamac uvedeno je pripremno stanje obrane od poplava, a sinoć u večernjim satima isto je na snazi i u Staroj Gradiški.

Zadnje vijesti

Alkoholizirani traktorista isključen iz prometa

Slavica Lemaić: Brođani će platiti 137 milijuna kuna za projekte koji će Osječane koštati nula kuna

Policija uhvatila 21-godišnjaka koji je počinio 15 kaznenih djela

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu

Od Brođana najbolji rezultat imala Marina Nenadović