Ponovno u akciji opremanja slavonskobrodskog rodilišta

Jeste li znali da na području Slavonskog Broda od siječnja 2016. godine djeluje Rotaract Club Slavonski Brod, udruga koja okuplja mlade od 18 do 30 godina, osnovana pod mentorstvom Rotary Cluba Slavonski Brod? Ambiciozni mladi ljudi udružili su svoje snage kako bi pokrenuli val pozitivnih promjena u društvenoj zajednici. Jedna od najzapaženijih akcija kluba, akcija "Opremimo naše rodilište", koja je počela s provedbom u studenom prošle godine tijekom održavanja 21. Katarinskog sajma i ove godine dobiva svoj epilog.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.11.2017
Ponovno u akciji opremanja slavonskobrodskog rodilišta


 Naime, mladi Rotaracteri od svoga osnutka djeluju kao prijatelji djece te smatraju kako je obitelj temelj svakog društva. Upravo stoga su i odlučili svoje aktivnosti usmjeriti na one najmanje i najosjetljivije, na bebe koje donose radost, osmijeh i ljubav u svaku obitelj i zajednicu. Samim tim što je jedno od šest fokusnih područja Rotary Internationala zaštita majki i djece, klub je hrabro i odlučno krenuo u hvalevrijednu akciju opremanja brodskog rodilišta, odnosno akciju zamjene starih i dotrajalih kreveta za novorođenčad novim, sigurnim i funkcionalnim krevetima.

Prema podacima brodskog rodilišta, u 2016. godini rođeno je 1055 djece što čini 2,8% od ukupnog broja živorođenih u Republici Hrvatskoj. U brodskom rodilištu, odnosno Odjelu za ginekologiju i opstetriciju, Odsjeku rađaonice u sklopu Opće bolnice dr. Josip Benčević, na raspolaganju je 19 krevetića za novorođenčad, a cilj akcije je sve postojeće krevetiće zamijeniti novima. 
 
Prva stepenica ka tome cilju je uspješno savladana na prošlogodišnjem Katarinskom sajmu kada je uz donacije sugrađana te pravnih subjekata prikupljeno oko 22.000 kn, a kojim iznosom je financirana kupnja četiri nova kreveta za novorođenčad. Naime, radi se o mobilnim krevetićima za novorođenčad s visinskom regulacijom i nagibnom ležnom plohom, izrađenima u skladu sa EU direktivama. Krevetići su iznimno sigurni, funkcionalni i moderni što je potvrđeno od strane medicinskih sestara i doktora brodskog rodilišta, kao i majki čije bebe prve dane svog života provode upravo u novim krevetićima. Kako bi akciju uspješno priveli kraju, i ove godine Rotaract Club Slavonski Brod nastavlja s prikupljanjem potrebnih financijskih sredstava za kupnju preostalih 15 krevetića.
 
Akcija će se provoditi pod sloganom "Svaka beba krevet treba" na nadolazećem 22. Katarinskom sajmu koji se održava od 23. do 26. studenog 2017. godine u Sportskoj dvorani „Vijuš“ u Slavonskom Brodu  Navedeni sajam predstavlja najveće gospodarsko okupljanje na ovom području s više od 25 000 posjetitelja i 250 izlagača. Svojim prisustvom na sajmu putem samostalnog izložbenog štanda Rotaract Club Slavonski Brod će predstaviti građanima rad kluba te promovirati načela i vrijednosti rotarijanstva, odnosno podići svijest građanima o potrebama naše lokalne zajednice te u konačnici potaknuti sve posjetitelje da podrže akciju. "Ova akcija prepoznata je kao interes cijele lokalne zajednice te smo sretni što su naši sugrađani prepoznali vrijednost ovog projekta. Pozivamo Vas da i ove godine posjetite naš veseli štand na 22. Katarinskom sajmu, donirate od srca dobrovoljni prilog i time doprinesete ostvarivanju našeg zajedničkog cilja. Zajedno to zasigurno možemo!", poručuju članovi Rotaract Cluba Slavonski Brod.
 
Uplate možete izvršiti i na broj donacijskog računa
 
IBAN: HR27 2340 0091 5108 9667 2
 
kod Privredne banke Zagreb d.d. s naznakom „Opremimo naše rodilište“
Zadnje vijesti

I brodski vozači prosvjedovali zbog preskupog goriva

Potpisan ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole “Mato Lovrak” Nova Gradiška

Otkriven kradljivac

VIJESTI

BLOKADA PROMETA I U SLAVONSKOM BRODU

I brodski vozači prosvjedovali zbog preskupog goriva

SPORT

Osvojili titulu najbolje ekipe na državnom prvenstvu

Boksačice i boksači BK Brod kod župana Marušića

NAJČITANIJE DANAS

Uskoro novi album

VIDEO Premijera: Hojsak & Novosel s "Hodaj" najavili suradnju s Gibonnijem

FOTO GALERIJA

Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Održan 6. Međunarodni turnir limača "Josip Weber"

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“