Pomoćnik ministra dodijelio stanove ratnim vojnim invalidima u Brodsko posavskoj županiji

Dugi niz godina čekali su da im se riješi stambeno pitanje. Hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi i obitelji poginulih branitelja, njih petero s područja Brodsko posavske županije danas su konačno dobili ključeve svojih novih stanova, a dvojica i rješenje o braniteljskim stambenim kreditima.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 27.05.2017


 „Djeca i ja smo konačno zbrinuti i zahvaljujem Ministarstvu. Puno su mi u cijeloj proceduri pomogli članovi Udruge branitelja liječenih od PTSP“, kaže  Evica Bodon, čiji je suprug preminuo prije 11 godina nakon više godina liječenja od PTSP-a. Bio je pripadnik 3. Gardijske brigade, 3. bojne. 

Kroz dodjelu stambenih kredita hrvatskim ratnim vojnim invalidima i njihovim obiteljima, financijsku potporu i adaptaciju stanova koje je preuzelo do drugih ministarstava, Ministarstvo branitelja uložilo je do sada 20 milijuna kuna. Do kraja godine, kaže pomoćnik ministra Nenad Križić, Vlada će izdvojiti još oko 40 milijuna kuna za stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja. „U planu je dodjela još 90 stanova, 120 stambenih kredita i oko 120 financijskih potpora. Svake godine izađe lista prvenstva no još je više od 11 tisuća branitelja koji imaju pravo na stambeno zbrinjavanje. Pravo na dodjelu financijske potpore ima još 377 branitelja“, rekao je Križić.

 
Osim Evici Bodom, dodijelio je ključeve stana i Mariu Vujiću, Nenadu Mutiću, Željku Kneževiću i Vesni Ivanković, a Nikola Tankosić i Krešimir Vlajnić dobili su rješenja o kreditu.
 
Krediti su praktično nepovratni, jer ratni vojni invalid koliko ima postotka tjelesnog oštećenja u tolikom postotku ne vraća kredit. Na području Brodsko posavske županije još 265 branitelja čeka rješavanje stambenog pitanja. 
 

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet