Pomagati drugima u potrebi njima je najveće zadovoljstvo

Prigodnim okupljanjem i primopredajom dužnosti dosadašnjeg predsjednika budućem za naredni jednogodišnji mandat u četvrtak navečer obilježen je završetak još jedne rotarijanske godine Rotary kluba Slavonski Brod Rotary Distrikta 1913.

Autor: BG / BrodPortal | Datum objave: 10.06.2016
 -Ovaj jednogodišnji "moj" mandat protekao je dosta brzo ali smo uspjeli napraviti puno korisnih stvari za one kojima je pomoć bila potrebita. U tome cilju nije izostala pomoć niti jednog našeg člana, drugačije to ne bi bilo ni moguće ostvariti. Nastavili smo našu tradicionalnu akciju nagrađivanja izvrsnih učenika, studenata i njihove promocije na godišnjem koncertu, prikupljali smo pomoć za izbjeglice već na početku krize u kampu Opatovac, sudjelovali smo u akcijama naših drugih Rotary klubova u Hrvatskoj, recimo, za opožarenih područja na Pelješcu, a sad na kraju smo kupili specijalna ronilačka odijela za lokalnu stanicu Gorske službe spašavanja. Pomagati drugome je ljudski, čovjek se mora osjećati blagoslovljen da je u situaciji da pomaže i da daje a ne da prima, s tom idejom treba, a mi to činimo, tako i nastupati-kazao je za BrodPortal dosadašnji predsjednik kluba Ivan Krajinović, koji je simboličnom predajom predsjedničkog lanca dužnost predsjednika predao Damiru Rošku.

-Nastavljamo s nagrađivanjem izvrsnih učenika i studenata, to je naš tradicionalni projekt. koji traje već više godina, a uz to, ovisno o trenutačnoj situaciji, ćemo i prikupljati sredstva za najpotrebitije. Ulazimo također u jedan projekt koji je na nivou svih Rotary klubova u Slavoniji, pokušati napraviti jedan kamp za strane studente koji su na razmjeni, sljedeće ljeto oni bi bili naši gosti u Slavoniji. Pomagati drugome je veliko zadovoljstvo, mi smo ljudi iz različitih struka i na osnovu naših prijateljstava i druženja nastojimo pomoći drugima. Ta pomoć nekad nije možda velika i značajna jer se prikuplja iz naših članarina i donacija prijatelja našeg kluba ali koliko god skupimo lijepo je znati da smo nekome olakšali život-kazao je Damir Roško.

U sklopu Rotary kluba, samostalno, djeluje i Inner Wheel klub Slavonski Brod, čine ga pretežito supruge članova Rotary kluba, koje se također bave aktivnostima pomaganja drugima. -U proteklom jednogodišnjem mandatu proveli smo 13 uspješnih i korisnih akcija. Nije nam bilo teško, uvijek priskačemo u pomoć gdje najviše "gori", osim naših članarina sredstva prikupimo i izradom i prodajom ručnih radova. Naša zadnja akcija u proteklom mandatu bila je kupnja novog štednjaka obitelji koja je bila u Sigurnoj kući a došla je u stan s dvoje male djece i nije imala na čemu skuhati jelo. Uz to plaćamo i užinu za troje djece cijelu školsku godinu, sami prikupimo namirnice i druge potrepštine i darujemo obiteljima kojima je najpotrebnije-rekla nam je Dubravka Stipetić, koja je dužnost predsjednice Inner Wheel kluba za idući mandat predala Maji Kurkutović. Zanimljivo, u okviru Rotary kluba od lani djeluje i Rotaract klub kojeg čine mladi do 35 godina, oni se, također bave provođenjem svojih akcija pomaganja ugroženim obiteljima. Predsjednik Rotaracta i za narednu godinu je Marko Weber. 

Zadnje vijesti

Kako funkcioniraju brodske župe u pandemiji koronavirusa?

Na Stadionu Marsonije postavljena nova trava ispred golova

Sportaši s Medicine objasnili koronu: U ovome smo zajedno!

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji