Polusezona za Mladost iz Banovaca puna uspona i padova

U Banovcima Nogometni klub Mladost djeluje i postoji zahvaljujući entuzijastima koji ovu sredinu održavaju na životu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 07.03.2021


 Oni se natječu u skupini C Druge Županijske lige te su na 8. mjestu među 11. klubova. Samo bod im bježi imenjak iz Jakačine Male, dok su iza njih: Gaj iz Zbjega, MV Croatia i Sloga iz Gromačnika. Osim prvenstva u klubu su ponosni i na svoj tradicionalni malonogometni turnir koji se održava uvijek uoči Tijelova i na kojem zna biti i do 22 ekipe.

Tijekom aktualne sezone u Mladosti iz Banovaca bilo je uspona i padova, dok je pogotovo start u novo prvenstvo bio iznad svih očekivanja. Ove zime klub je napustio najbolji strijelac Matej Tunuković koji je zajedno s Robertom Bogdanovićem otišao u Slaven iz Trnjana. Od novih su ove zime u Banovce došli: Slaven Matošević, Domagoj Cvitković i Ivan Špernalj svi iz Zbjega te Mihael Gruičić iz Gromačnika. Iz inozemstva se s privremenog rada u klub vratio domaći igrač Miroslav Petrić, tako da je situacija oko igračkog kadra sada puno bolja nego jesenas.

Najveći problem u Banovcima je taj što u ekipi nemaju puno svojih domaćih igrača. Kada bi vratili četvoricu svojih koji igraju u Šumeću i trojicu koja su u Bebrini situacija bi bila daleko bolja. Ovako se moraju snalaziti i popunjavati s igračima iz drugih sredina što za sada uspijevaju.  

U posljednjih nekoliko godina puno je toga dobrog napravljeno oko same infrastrukture u Banovcima. Još su imali nesreću da im je olujno nevrijeme odnijelo krov s tribine, ali su sve to uspjeli sanirati i  danas imaju za ovaj rang u kojem se natječu sasvim solidne uvjete.

Do sada je Mladost iz Banovaca odigrala 3 trening utakmice u kojima je doživjela sve poraze. Prvo su od kadeta i juniora Marsonije izgubili sa 6:1, dok je u Zbjegu bilo 5:2 za domaći Gaj. U posljednjoj provjeri je u Stupničkim Kutima bilo 5:1 za domaći Graničar protiv kojeg će sutra igrati novu provjeru na domaćem terenu u Banovcima.  

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"