Polusezona za Mladost iz Banovaca puna uspona i padova

U Banovcima Nogometni klub Mladost djeluje i postoji zahvaljujući entuzijastima koji ovu sredinu održavaju na životu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 07.03.2021


 Oni se natječu u skupini C Druge Županijske lige te su na 8. mjestu među 11. klubova. Samo bod im bježi imenjak iz Jakačine Male, dok su iza njih: Gaj iz Zbjega, MV Croatia i Sloga iz Gromačnika. Osim prvenstva u klubu su ponosni i na svoj tradicionalni malonogometni turnir koji se održava uvijek uoči Tijelova i na kojem zna biti i do 22 ekipe.

Tijekom aktualne sezone u Mladosti iz Banovaca bilo je uspona i padova, dok je pogotovo start u novo prvenstvo bio iznad svih očekivanja. Ove zime klub je napustio najbolji strijelac Matej Tunuković koji je zajedno s Robertom Bogdanovićem otišao u Slaven iz Trnjana. Od novih su ove zime u Banovce došli: Slaven Matošević, Domagoj Cvitković i Ivan Špernalj svi iz Zbjega te Mihael Gruičić iz Gromačnika. Iz inozemstva se s privremenog rada u klub vratio domaći igrač Miroslav Petrić, tako da je situacija oko igračkog kadra sada puno bolja nego jesenas.

Najveći problem u Banovcima je taj što u ekipi nemaju puno svojih domaćih igrača. Kada bi vratili četvoricu svojih koji igraju u Šumeću i trojicu koja su u Bebrini situacija bi bila daleko bolja. Ovako se moraju snalaziti i popunjavati s igračima iz drugih sredina što za sada uspijevaju.  

U posljednjih nekoliko godina puno je toga dobrog napravljeno oko same infrastrukture u Banovcima. Još su imali nesreću da im je olujno nevrijeme odnijelo krov s tribine, ali su sve to uspjeli sanirati i  danas imaju za ovaj rang u kojem se natječu sasvim solidne uvjete.

Do sada je Mladost iz Banovaca odigrala 3 trening utakmice u kojima je doživjela sve poraze. Prvo su od kadeta i juniora Marsonije izgubili sa 6:1, dok je u Zbjegu bilo 5:2 za domaći Gaj. U posljednjoj provjeri je u Stupničkim Kutima bilo 5:1 za domaći Graničar protiv kojeg će sutra igrati novu provjeru na domaćem terenu u Banovcima.  

Zadnje vijesti

152 novooboljele osobe od Covid-19 u proteklih 24 sata, 2 osobe preminule

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Juniori i kadeti Broda vrlo dobri u prvom dijelu sezone

NAJČITANIJE DANAS

PRIPREME ZA KAPTOLAČKI FESTIVAL

Pristižu nove pjesme za Zlatni glas Zlatne doline 2022.

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj