Položeni vijenci na spomen obilježju Šimi Đamiću u Gornjoj Bebrini

Povodom prvog memorijala "Šimo Đamić" kojeg organizira Policijska uprava brodsko-posavska i Ministarstvo unutarnjih poslova, danas su položeni vijenci na spomen obilježju ratnom zapovjedniku specijalne policijske postrojbe, Šimi Đamiću. Vijence su položili članovi obitelji, policijska uprava brodsko-posavska, predstavnici općine Klakar i Brodsko-posavske županije, te brojne braniteljske udruge.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.10.2019
 Koliki je doprinos dao ratni zapovjednik Šimo Đamić, znaju najbolje pripadnici policijske uprave brodsko-posavske koji su tijekom ratnih zbivanja bili pod njegovim zapovjedništvom. Jer upravo je Šimo Đamić bio jedan od osnivača specijalnih policijskih postrojbi koji su dali veliki doprinos oslobođenju Hrvatske. To je bila jedinica koja je u početku rata brojala 160 pripadnika,  a među prvima su se pridružili u obrani vukovarskog područja. Šimo Đamić zajedno sa svojim legendarnim postrojbama ratnog imena "Šimini anđeli pakla" prošao je i brojna druga ratišta.

U sjećanje na zapovjednika Đamića i sve pripadnike specijalne policije, policijska uprava Brodsko-posavska zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova organizirala je prvi memorijal "Šimo Đamić". Tako su danas položeni vijenci na njegovom spomen obilježju. Ovaj memorijal i uspomena na legendarnog zapovjednika velik značaj ima za članove njegove obitelji, ali i stanovnike općine Klakar u kojoj je i rođen.

Memorijal koji je dobio ime po njemu nastavlja se u četvrtak, 17.listopada, s utrkom i natjecanjem za najboljeg pripadnika i pripadnicu Ministarstva unutarnjih poslova s početkom u 12 sati na igralištu Nogometnog kluba Tomica.

Zadnje vijesti

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Brodsko-posavska županija bez novooboljelih osoba od Covid-19

U Budainka Koloniji zadovoljni sa sezonom u 1. ŽNL

FOTO GALERIJA

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“