Polovičan učinak kadeta RK Brod u Prvoj HRL U17

U Sportskoj dvorani Brod odigrane su odgođene utakmice iz 3. i 7. kruga skupine A i B u natjecanju Prve Hrvatske rukometne lige za kadete do 17. godina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.02.2021


 Pravo nastupa imaju igrači rođeni 2003. godine i mlađi, dok su uz kadete Broda još nastupili: Cestorad iz Ivankova, Požega i Đakovo. Upravo su Đakovčani zabilježili dvije visoke pobjede, a Požežani 2 poraza. Polovičan učinak s pobjedom i porazom imali su Cestorad iz Ivankova i domaći kadeti Broda.

U natjecanju Prve Hrvatske rukometne lige za kadete, dječake do 17. godina koji su rođeni 2003. godine i mlađi je 5 skupina. Klubovi s područja Slavonije i Baranje nalaze se u Regiji 4 u kojoj je 14 klubova i za sada Valpovka iz 10 utakmica ima sve pobjede te u ovom uzrastu dominira na istoku Hrvatske. Zbog pandemije pojedini klubovi imaju manje odigranih utakmica, ali je najvažnije da se natjecanje nesmetano odigrava. Mladi rukometaši Broda odigrali su 6 utakmica te su na polovičnom učinku od 3 pobjede i 3 poraza za plasman na 8. mjesto od 14 klubova. U Sportskoj dvorani Brod odigrane su utakmice iz 3. i 7. kruga, dok su kadeti Broda u prvom susretu s 30:29 bili bolji od Cestorada iz Ivankova koji je bio blizu prve pobjede u sezoni.

Kadeti Broda protiv vršnjaka iz Ivankova bili su favoriti za pobjedu, međutim, to u prvom poluvremenu nisu pokazali. Gosti su igrali jako dobro, možda i najbolje do sada te je pravo čudo kako s takvom igrom do sada u prvenstvu nisu nikoga pobijedili. U 14. minuti Cestorad je imao vodstvo od 9:4 i nešto kasnije 10:5 te je trener kadeta Broda Senad Baranja morao na minuti odmora razbuditi svoje igrače. U tome je uspio jer su njegovi momci do kraja prvog poluvremena počeli igrati te su stigli zaostatak od 5 golova. Tako se s 13:13 otišlo na odmor, dok su se u drugom poluvremenu ekipe stalno izmjenjivale u vodstvima. Kada bi kadeti iz Ivankova ostvarili prednost od 2 gola, domaći bi to stigli te kada bi oni došli do 2 gola viška Cestorad je vrlo brzo poravnao rezultat. U posljednju minutu ušlo se s 29:29, a onda je golman Brođana Lovro Pejaković u jednom napadu obranio čak 3 pokušaja igrača iz Cestorada te je tako sačuvao svoju mrežu. Na drugoj strani je Filip Pavičić domaćima donio 30:29, a posljednji pokušaj gostiju iz Ivankova za poravnanjem ponovno je zaustavio Pejaković koji je sada s krila obranio pokušaj Mihaelu Janjiću. Uz Pejakovića koji je obranama čuvao svoj gol, na drugoj strani je Franjo Jurišić postigao 11, a Dorian Lovreković 7 golova te su oni najzaslužniji za teško izborenu minimalnu pobjedu protiv jako dobrog Cestorada.

U vrlo dobrom sastavu kadeta Cestorada iz Ivankova po 9 golova protiv Brođana postigli su Gabrijel Širić i Deni Ivezić, dok je Mihael Janjić 5 puta pogodio protivničku mrežu.

Svoju dobru igru kadeti Cestorada pokazali su kasnije s pobjedom od 21:19 nad Požegom, dok je Đakovo očekivano s 31:19 nadigralo Požegu, a onda s 29:15 i kadete Broda. Ove nedjelje mladi Brođani u Požegi igraju odgođene utakmice iz 2. kruga, prvo protiv Slatine, a onda i protiv Viro Virovitice. 

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje