Policijski pas Jack ponovo pokazao uspješnost u pronalasku droga

Brodsko-posavskim policajci u zaštiti zakona pomažu i psi. Jedan od njih i je Jack službeni pas za detekciju droga koji je u svom poslu vrlo uspješan, a dokazuju to i nedavni slučajevi pronalaska droge.

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.07.2020
 Kada je Jack na dužnosti ništa mu ne može promaći, a jedan tipičan radni dan izgleda ovako:

"Ujutro dolazimo na granični prijelaz ovisno o radnom nalogu i potrebama službe. Izdvajamo vozila iz kontrole kada se radi o osobama koje su nam interesante i tu gledamo vozila i stvari u suradnji s Carinom", kaže nam Denis Dudrak, policijski službenik Postaje granične policije Slavonski Brod koji s Jackom radi već dvije godine.

"Radimo i družimo se sad već dvije godine i zadovoljan sam po pitanju njega, dobar je pas, dobro se pokazao u službi  te dvije godone koliko smo u službi. U početku je bilo malo komplikacija dok smo se navikli jedan na drugoga, ali sad smo se združili i kompletirali i dobro se slažemo", dodaje Denis.

Jack je vrlo uspješan u pronalasku droga, a zavidne sposobnosti pokazao je već na obuci.

"Jack je bio jedan od najboljih pasa na graničnom tečaju, a dobar kontinuitet rada nastavljen je do danas što pokazuje i svojim zapljenama", rekao nam je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Potvrdio je to i prošli tjedan u pronalasku droge na Graničnom prijelazu Slavonski Brod i u kontroli prometa u Kruševici.

Jack nije jedini četveronožni policijski službenik, tu je i pas tragač-napadač na Graničnom prijelazu Slavonski Brod koji se koristi primarno za poslove zaštite državne granice, u Policijskoj upravi je još jedan pas za detekciju droga i jednog psa za detekciju eksploziva. Na Graničnom prijelazu Stara Gradiška je također jedna pas tragač-napdač, a trenutno su dva psa na obuci za graničnu kontrolu usmjereni na detekciju ilegalih migranata. Hoće li biti uspješni u svom poslu kao Jack, ostaje vidjeti. 

Zadnje vijesti

Preminuo Vinko Kuzmić, izgubio bitku s teškom bolešću

Brođani na svečanom obilježavanju 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Filip Bungić novoj napadačko pojačanje Marsonije

FOTO GALERIJA

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu