Policija zabilježila više od 1700 prekršaja nepropisnog parkiranja u Slavonskom Brodu

Pronaći slobodno mjesto za parkiranje vozila u gradu Slavonskom Brodu mnogima je poput dobitka na lutriji. Zbog prevelikih gužvi vozači nerijetko nepropisno parkiraju na mjestima gdje je to zabranjeno. I tako već dugi niz godina. Ima li rješenja?

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 30.01.2019


Parkira gdje tko sitgne – na mjesta označena za osobe s invaliditetom, na nogostup, tik uz raskrižje, na zebru...Policija je samo u prošloj godni zabilježila više od 1700 prekršaja nepropisnog parkiranja u Slavonskom Brodu. I zbog toga su prekršitelji kažnjeni novčano u iznosima od 300 do 700 kuna, ovisno o prekršaju.

Pronaći slobodno mjesto za parkriranje vozila u gradu postalo je poput dobitka na lutriji. Posebno u zoni javnih ustanova - bolnice, tržnice, banaka, zgrade Županijske uprave i u jednosmjenim ulicama najuužeg gradskog središta. Postavlja se pitanje, ima li u gradu dovoljno parkirališta. "Mislim da imamo dovoljno parirališnih mjesta, ali imamo previše automobila, a kultura parkiranja na niskim je razinama", smatra Branka Nikolić, direktorica Brod parkinga - obrta za naplatu parkiranja. 

 
Brojni vozači s razlogom negoduju i zbog neočišćenog snijega na parkiralištima, čak i onih u sustavu naplate. Gospoa Nikolić podjseća kako Brod-parking ne naplaćuje parkiranje na mjestima koja su zametena snijegom.  
 
Brojna su i privatna parkirališta u gradu krcata automobilima – poput onih u Budakovoj ulici u vlasništvu Đuro Đaković Grupe. Iz Uprave tvrtke poslali su priopćenje u kojemu kažu kako  su u okviru svojih mogućnosti do sada poduzeli niz radnji po pitanju uređenja i održavanja parkirališta u Budakovoj 1. Trenutačno razmatraju uređenje navedenog parkirališta prema definiranom projektu, a s ciljem da se radnicima grupacije Đuro Đaković omogući parkiranje bez naknade, dok za druge korisnike postoji mogućnost uvođenja naplate parkiranja. 

Policija će nastaviti preventivno represivne akcije, a kazne za prekršaje nepropisnog parkrianja nisu male; zakonom utvrđene od 300 do 700 kuna, ali – ne treba zanemariti ni ono što ćete morati platiti ako vam vaše vozilo podigne  - pauk! 

Zadnje vijesti

Marsonija nadigrala pleterničku Slaviju 3:1

Pronađena Bašćanska ploča

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

FOTO GALERIJA

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

12. DAN AVANTURE - Ljepote južne Albanije u kojima je lako "nestati"

Najbolji turistički animator, Brođanin Juraj Kirchofer (25), i ove sezone oduševio brojne turiste

11. DAN AVANTURE - Do egzotičnih plaža tirkiznog Jonskoga mora - 'kozjim' putevima...

10. DAN AVANTURE - 'Olympus has fallen': osvojena povijesna planina bogova i glasovita 'Meteora'!