Policija uhitila noćnog bombaša iz Cesarčeve i njegove pomoćnike

Maloljetnik kupio ručnu bombu, pronašli im automatsku pušku, streljivo, drogu, ukrali novac, TV, kamere, računalo

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 13.10.2017
Policija uhitila noćnog bombaša iz Cesarčeve i njegove pomoćnike


 Desetog listopada Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je o eksploziji noću oko 03.14 sati u Cesarčevoj ulici u Slavonskom Brodu. Od posljedica eksplozije, utvrđeno je istragom, bačene ručne bombe oštećeno je 6 parkiranih osobnih automobila, materijalna šteta pričinjena je i na dvije obiteljske kuće.

Šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna. Temeljem provedenog očevida i kriminalističkog istraživanja nad jednim maloljetnikom te dvije mlađe osobe(20 i 22 godine) policijski službenici utvrdili su da je maloljetnik dana 5.listopada od za sada nepoznate osobe kupio(!?) ručnu bombu M-50(!), bombu je držao u kući do 10.listopada, kada ju je u navedeno vrijeme, noću u 03,14 sati aktivirao bacanjem na tlo u Cesarčevoj ulici. Sa njim su u tim trenucima bili 20 i 22-godišnjak.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, priopćio je Stjepan Kukura, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske, slijedom naloga Općinskog suda u Slavonskom Brodu obavljena je pretraga doma maloljetnika, te tom prilikom pronađeno 29 komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm i 7 paketića opojne droge marihuane. Usto, izvršena je i pretraga doma 22-godišnjaka, kojom prilikom je pronađena automatska puška kalibra 7.62 mm, sa još dva okvira i jedno puščano streljivo kalibra 7,9 mm, koje je isti neovlašteno posjedovao, ali i dio stvari i predmeta iz krađe iz kuće 34-godišnjaka. Tijekom kriminalističkog istraživanja nad 22-godišnjakom policijski službenici su uspješno riješili i jednu tešku krađu kojeg sumnjiče za njeno počinjenje, a na način da je 10.listopada 2017. između 14 i 21 sat u Slavonskom Brodu otključao ulazna vrata obiteljske kuće vlasništvo 34-godišnjaka i otuđio novčani iznos od 400 eura, LCD televizor, električnu grijalicu, 6 komada neinstaliranih nadzornih kamera, ručnu torbu u kojoj se nalazilo prijenosno računalo i jedan zvučnik. Dio predmeta je pronađen i vraćen vlasniku.

Policija protiv maloljetnika podnosi kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom te zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Protiv 22-godišnjaka idu kaznene prijave zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te kaznena prijava, kao i protiv 20-godišnjaka, zbog pomaganja maloljetniku u izvršenju kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Zadnje vijesti

Obrtnička škola Brod slavila protiv Splita

Košarkašica Broda na Savi na domaćem terenu blizu prvoj pobjedi u ovoj sezoni

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

VIJESTI

Jednoglasnom odlukom članova

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

NAJČITANIJE DANAS

Ratko Martinović ove subote u Zagrebu predstavlja svoj roman prvijenac

'Kaleidoskop' - povijesni fantasy-SF ljubavni roman koji kroz sedam povijesnih epoha prati život glavnog lika

FOTO GALERIJA

Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama