Policija uhitila noćnog bombaša iz Cesarčeve i njegove pomoćnike

Maloljetnik kupio ručnu bombu, pronašli im automatsku pušku, streljivo, drogu, ukrali novac, TV, kamere, računalo

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 13.10.2017
Policija uhitila noćnog bombaša iz Cesarčeve i njegove pomoćnike


 Desetog listopada Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je o eksploziji noću oko 03.14 sati u Cesarčevoj ulici u Slavonskom Brodu. Od posljedica eksplozije, utvrđeno je istragom, bačene ručne bombe oštećeno je 6 parkiranih osobnih automobila, materijalna šteta pričinjena je i na dvije obiteljske kuće.

Šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna. Temeljem provedenog očevida i kriminalističkog istraživanja nad jednim maloljetnikom te dvije mlađe osobe(20 i 22 godine) policijski službenici utvrdili su da je maloljetnik dana 5.listopada od za sada nepoznate osobe kupio(!?) ručnu bombu M-50(!), bombu je držao u kući do 10.listopada, kada ju je u navedeno vrijeme, noću u 03,14 sati aktivirao bacanjem na tlo u Cesarčevoj ulici. Sa njim su u tim trenucima bili 20 i 22-godišnjak.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, priopćio je Stjepan Kukura, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske, slijedom naloga Općinskog suda u Slavonskom Brodu obavljena je pretraga doma maloljetnika, te tom prilikom pronađeno 29 komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm i 7 paketića opojne droge marihuane. Usto, izvršena je i pretraga doma 22-godišnjaka, kojom prilikom je pronađena automatska puška kalibra 7.62 mm, sa još dva okvira i jedno puščano streljivo kalibra 7,9 mm, koje je isti neovlašteno posjedovao, ali i dio stvari i predmeta iz krađe iz kuće 34-godišnjaka. Tijekom kriminalističkog istraživanja nad 22-godišnjakom policijski službenici su uspješno riješili i jednu tešku krađu kojeg sumnjiče za njeno počinjenje, a na način da je 10.listopada 2017. između 14 i 21 sat u Slavonskom Brodu otključao ulazna vrata obiteljske kuće vlasništvo 34-godišnjaka i otuđio novčani iznos od 400 eura, LCD televizor, električnu grijalicu, 6 komada neinstaliranih nadzornih kamera, ručnu torbu u kojoj se nalazilo prijenosno računalo i jedan zvučnik. Dio predmeta je pronađen i vraćen vlasniku.

Policija protiv maloljetnika podnosi kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom te zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Protiv 22-godišnjaka idu kaznene prijave zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te kaznena prijava, kao i protiv 20-godišnjaka, zbog pomaganja maloljetniku u izvršenju kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Zadnje vijesti

Igrač Marsonije, Bruno Boban, preminuo na terenu

Nestao Milan (Mićo) Maričić

VIDEO Međunarodno natjecanje učenika iz matematike

NAJČITANIJE DANAS

Pjevačica i omiljena TV voditeljica

Minea do savršenih obrva u salonu Brođanke Ksenije Karabegović

FOTO GALERIJA

Započelo ukrašavanje grada za blagdan Uskrsa

Astra uspješna na Kupu Hrvatske

Bošnjaković: Stanje u vezi vodostaja Save je redovno, ali u svakom trenutku moramo biti spremni

Na snazi je pripremno stanje, ali ni redovne mjere nisu daleko

Otvorena izložba akademskog slikara Željka Subića „Life`s good“