Policija uhitila noćnog bombaša iz Cesarčeve i njegove pomoćnike

Maloljetnik kupio ručnu bombu, pronašli im automatsku pušku, streljivo, drogu, ukrali novac, TV, kamere, računalo

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 13.10.2017
Policija uhitila noćnog bombaša iz Cesarčeve i njegove pomoćnike


 Desetog listopada Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je o eksploziji noću oko 03.14 sati u Cesarčevoj ulici u Slavonskom Brodu. Od posljedica eksplozije, utvrđeno je istragom, bačene ručne bombe oštećeno je 6 parkiranih osobnih automobila, materijalna šteta pričinjena je i na dvije obiteljske kuće.

Šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna. Temeljem provedenog očevida i kriminalističkog istraživanja nad jednim maloljetnikom te dvije mlađe osobe(20 i 22 godine) policijski službenici utvrdili su da je maloljetnik dana 5.listopada od za sada nepoznate osobe kupio(!?) ručnu bombu M-50(!), bombu je držao u kući do 10.listopada, kada ju je u navedeno vrijeme, noću u 03,14 sati aktivirao bacanjem na tlo u Cesarčevoj ulici. Sa njim su u tim trenucima bili 20 i 22-godišnjak.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, priopćio je Stjepan Kukura, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske, slijedom naloga Općinskog suda u Slavonskom Brodu obavljena je pretraga doma maloljetnika, te tom prilikom pronađeno 29 komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm i 7 paketića opojne droge marihuane. Usto, izvršena je i pretraga doma 22-godišnjaka, kojom prilikom je pronađena automatska puška kalibra 7.62 mm, sa još dva okvira i jedno puščano streljivo kalibra 7,9 mm, koje je isti neovlašteno posjedovao, ali i dio stvari i predmeta iz krađe iz kuće 34-godišnjaka. Tijekom kriminalističkog istraživanja nad 22-godišnjakom policijski službenici su uspješno riješili i jednu tešku krađu kojeg sumnjiče za njeno počinjenje, a na način da je 10.listopada 2017. između 14 i 21 sat u Slavonskom Brodu otključao ulazna vrata obiteljske kuće vlasništvo 34-godišnjaka i otuđio novčani iznos od 400 eura, LCD televizor, električnu grijalicu, 6 komada neinstaliranih nadzornih kamera, ručnu torbu u kojoj se nalazilo prijenosno računalo i jedan zvučnik. Dio predmeta je pronađen i vraćen vlasniku.

Policija protiv maloljetnika podnosi kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom te zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Protiv 22-godišnjaka idu kaznene prijave zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te kaznena prijava, kao i protiv 20-godišnjaka, zbog pomaganja maloljetniku u izvršenju kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

Zadnje vijesti

U Selni rođen novinar i publicist Ilija Maoduš

U pucnjavi u Slavonskoj ulici ozlijeđena jedna osoba

Prijavi se i postani nogometni sudac

FOTO GALERIJA

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije

Svečano blagoslovljeno novo sjedište i pastoralni centar Župe blaženog Alojzja Stepinca