Policija svojim akcijama želi spriječiti prekršitelje zakona da ugrožavaju savjesne sudionike u prometu

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nadzirući promet, prošli tjedan (od 3. do 9. lipnja), utvrdili su 428 prometnih prekršaja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.06.2019
Policija svojim akcijama želi spriječiti prekršitelje zakona da ugrožavaju savjesne sudionike u prometu


 I dalje su najčešći, upravo oni prometni prekršaji (brzina, alkohol, pojas i mobitel), koji su ujedno i uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu. Utvrđeno je 175 prekršaja nepropisnih brzina, od čega 100 nepropisnih brzina u naselju, te 75 izvan naselja. Najveća nepropisna brzina, kojom je na autocesti A3, osobnim automobilom, njemačkih registarskih oznaka, jurio 43-godišnji državljanin Kosova iznosila je 218 km/h (utvrđeno 4. lipnja, oko 23 sata), a kroz naselje, u Trnjanima, 24-godišnjak je jurio osobnim automobilom đakovačkih registarskih oznaka, brzinom od 122 km/h (utvrđeno 3. lipnja, oko 21.30 sati). U 81 slučaj, vozači i osobe u vozilima nisu bile vezane zaštitnim sigurnosnim pojasom. Tijekom nadzora, policijski službenici su kaznili 27 alkoholiziranih vozača od toga je 6 vozača imalo koncentraciju alkohola u organizmu veću od 1,5 promila, a najveća koncentracija alkohola u organizmu alko-testom je utvrđena 3. lipnja, oko 15.30 sati, na autocesti A3, kod Lužana, 45-godišnjaku koja je iznosila 2,6 promila.

Policijska uprava brodsko-posavska će intenzivno provoditi preventivno-represivne akcije, koristeći svu raspoloživu opremu i uređaje za nadzor cestovnog prometa, čime žele utjecati na svijest nesavjesnih vozača i takvim akcijama spriječiti recidiviste tj. ponavljače najtežih prometnih prekršaja da ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu na prometnicama koje nadziru policajci Policijske uprave brodsko-posavske.

Zadnje vijesti

Biskup Janjić u rodnim Vidovicama proslavio zlatni jubilej

Još jedan 'genijalac' pokušao ishoditi novu vozačku dozvolu, iako mu je stara oduzeta u Italiji

Prošle godine u Brodsko-posavskoj županiji 230 razvoda

FOTO GALERIJA

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu

Zaljubljeni jedno u drugo i u Slavonski Brod, održali australsko vjenčanje kraj Save