Policija pronašla 39-godišnjaka osumnjičenog za kaznena djela utaje i prijevare

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje i prijevare na području Policijske uprave zagrebačke, pronađen je 39-godišnjak, kojega su preuzeli policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 39-godišnjakom, potvrđena je sumnja u počinjenje navedenih kaznenih djela.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.08.2021
Policija pronašla 39-godišnjaka osumnjičenog za kaznena djela utaje i prijevare


Naime, policija sumnjiči 39-godišnjaka, da je na području Slavonskog Broda, od 7. prosinca 2020. godine do 28. lipnja 2021. godine, kontaktirao sa tri oštećene osobe u dobi od 47, 42 i 26, koje je doveo i održavao u zabludi, prikazujući  lažne činjenice. Dakle obećavao im je, da će im pomoći oko zapošljavanja, oko ugovaranja polica osiguranja i vođenja kaznenih postupaka, odnosno u „sređivanju“ niže kazne. Za spomenuto je od oštećenih tražio određene novčane iznose i posudbu novca uz dogovoreni rok povrata, no oštećenima novac nije vratio. Osumnjičeni je oštećene oštetio za iznos iznad stotinu tisuća kuna.

Također je utvrđeno da je osumnjičeni 30. travnja 2021. godine, u Slavonskom Brodu, zatražio iznajmljivanje osobnog automobila u obrtu za iznajmljivanje vozila, sastavivši ugovor sa vlasnikom. Iznajmljeni automobil je trebao vratiti 1. srpnja 2021. godine, što nije učinio, čime je prouzrokovao štetu od više desetaka tisuća kuna. 

Policijski službenici su 39-godišnjaka uz kaznene prijave  21. kolovoza, u 19.30 sati, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje. Dan poslije, 22. kolovoza, sudac istrage je 39-godišnjaku odredio istražni zatvor, te su ga policijski službenici u 15.10 sati, predali u zatvor u Požegi. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

Konzumirali alkohol unutar čekaonice na željezničkom kolodvoru

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske