Policija poručuje: doprinesite razini sigurnosti u prometu!

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 11. siječnja, na području Slavonskog Broda, proveli su preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.01.2022
Policija poručuje: doprinesite razini sigurnosti u prometu!


 Akcija je trajala četiri sata, kojom prilikom je utvrđeno 13 prometnih prekršaja, od kojih 10 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (9 prekršaja nekorištenja pojasa na prednjim sjedalima i 1 prekršaj na stražnjim sjedalima), te 3 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom na nepropisan način.

Svrha akcije je podizanje razine sigurnosti u prometu, te smanjenje prometnih nesreća u kojima su posljedice uzrokovane ne korištenjem zaštitnog sigurnosnog pojasa ili nepropisnim korištenjem mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. 

Na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod, broj sudionika prometnih nesreća koji nisu koristili sigurnosne zaštitne pojaseve tijekom vožnje u povećanju je za 30,76 %, a sukladno usporedbi podataka iz 2021. godine u odnosu na prethodnu 2020. godinu. 

Broj utvrđenih prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa u nadzorima prometa u smanjenju je za 1,29 % temeljem podataka iz 2021. godine (utvrđeno 2381 prekršaj), u odnosu na 2020. godinu (utvrđeno 2412 prekršaja).

Uspoređujući podatke 2021. godine u odnosu na 2020. godinu, utvrđeno je da nije bilo prometnih nesreća u kojima je za vrijeme vožnje korišten mobitel, dok je broj utvrđenih prekršaja korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom u nadzorima isti, dakle i prošle i pretprošle godine utvrđeno je 613 spomenutih prekršaja. 

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet s naglaskom na prekršaje iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“, te podsjećaju sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa, a posebno onih koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. 

Svaki sudionik u prometu, svojom pažnjom, strpljivošću i poštivanjem prometnih propisa doprinosi višoj razini sigurnosti. 

Zadnje vijesti

263 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Ne sjedajte za upravljač vozila ukoliko ste konzumirali alkohol!

Uhvaćen 18-godišnji počinitelj kaznenih djela teške krađe

FOTO GALERIJA

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu