Policajci u preventivnom projektu „Djeca su naša radost“

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, danas su započeli sa provedbom preventivnog projekta „Djeca su naša radost“. Otvorenje projekta upriličeno je u Osnovnoj školi Augusta Šenoe u Gundincima, kojemu je osim učenika i ravnatelja škola, načelnika općina i predstavnika Udruge pčelara Zrinski, nazočio i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.10.2018
Policajci u preventivnom projektu „Djeca su naša radost“


 Spomenuti projekt će se provoditi u osnovnim školama na postajnom području Postaje granične policije Vrpolje, te sadrži sve aktivnosti prethodnoga pod nazivom „Prevencijom do zdravlja kroz pčelarstvo kao izvannastavnu aktivnost“, a koji je osmislio i inicirao policajac Mirko Čorak, uz aktivno sudjelovanje malih pčelara iz pčelarske sekcije „Pčela“, iz Osnovne škole Ivan Filipović iz Velike Kopanice.

Novost ovog projekta su dječje radionice u kojima će djeca izraziti svoje literarne i likovne aktivnosti vezane uz pčelarstvo. Provesti će se i sportske aktivnosti, a na kraju održavanja projekta, biti će organizirana izložba odabranih literarnih i likovnih radova učenika na temu pčelarstva uz izložbu fotografija Mirka Čorak, koje je prethodno snimio na pčelinjacima u radu sa djecom.

Projekt će za razliku od prošlogodišnjeg trajati do kraja školske godine, te će se svaki mjesec u školama događati određene aktivnosti. Osigurane su i vrijedne nagrade koje će biti uručene učenicima za najbolje likovne i literarne radove, te će najbolji radovi biti objavljeni u specijaliziranom pčelarskom časopisu „Hrvatska pčela“. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

“Ni ove godine ne dvoji, za brodsko rodilište izdvoji!”

Uspješan niz nogometaša Oriolika i dalje traje

Prošli tjedan 26 prometnih nesreća, poginule dvije osobe

FOTO GALERIJA

Srce za Vukovar, da se ne zaboravi!

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Krešimir Šimić predstavio dokumentarac "Smije li ratnik plakati" na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika