Policajci u preventivnom projektu „Djeca su naša radost“

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, danas su započeli sa provedbom preventivnog projekta „Djeca su naša radost“. Otvorenje projekta upriličeno je u Osnovnoj školi Augusta Šenoe u Gundincima, kojemu je osim učenika i ravnatelja škola, načelnika općina i predstavnika Udruge pčelara Zrinski, nazočio i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.10.2018
Policajci u preventivnom projektu „Djeca su naša radost“


 Spomenuti projekt će se provoditi u osnovnim školama na postajnom području Postaje granične policije Vrpolje, te sadrži sve aktivnosti prethodnoga pod nazivom „Prevencijom do zdravlja kroz pčelarstvo kao izvannastavnu aktivnost“, a koji je osmislio i inicirao policajac Mirko Čorak, uz aktivno sudjelovanje malih pčelara iz pčelarske sekcije „Pčela“, iz Osnovne škole Ivan Filipović iz Velike Kopanice.

Novost ovog projekta su dječje radionice u kojima će djeca izraziti svoje literarne i likovne aktivnosti vezane uz pčelarstvo. Provesti će se i sportske aktivnosti, a na kraju održavanja projekta, biti će organizirana izložba odabranih literarnih i likovnih radova učenika na temu pčelarstva uz izložbu fotografija Mirka Čorak, koje je prethodno snimio na pčelinjacima u radu sa djecom.

Projekt će za razliku od prošlogodišnjeg trajati do kraja školske godine, te će se svaki mjesec u školama događati određene aktivnosti. Osigurane su i vrijedne nagrade koje će biti uručene učenicima za najbolje likovne i literarne radove, te će najbolji radovi biti objavljeni u specijaliziranom pčelarskom časopisu „Hrvatska pčela“. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Šuma u slikama, riječima i mirisima proljeća

Raspored odvoza krupnog otpada u 2019. godini u akciji "Volim svoj grad"

Obilježava se Nacionalni dan invalida rada

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima