Policajci „ulovili“ vikend „rekordere“: Jedan jurio brzinom od 246 km/h, drugi upravljao biciklom s 2,43 promila

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u pojačanim nadzorima tijekom vikenda (9. do 11. listopada), policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, utvrdili su 214 prometnih prekršaja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.10.2020
Policajci „ulovili“ vikend „rekordere“: Jedan jurio brzinom od 246 km/h, drugi upravljao biciklom s 2,43 promila


 Od toga su najbrojnije mjere po prekršajima nepropisnih brzina, kojih je utvrđeno 124. Utvrđeno je 19 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, dok je 14 vozača bilo pod utjecajem alkohola tijekom vožnje. Zbog korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje kažnjeno je 6 sudionika u prometu, 5 sudionika u prometu zbog prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, te dva vozača jer su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Također su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Uhvaćen 44-godišnji vozač u nizu prekršaja

Policijski službenici su posebnu pozornost u prometu obratili na pojavu recidivista i učestalih prekršitelja prometnih prekršaja. Između ostalih, uhvatili su vozača u nizu prometnih prekršaja. Naime, dana 10. listopada, u 18.55 sati, u Ruščici su zaustavili 44-godišnjaka, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 1,73 promila, te je odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju. 

Policijski službenici protiv 44-godišnjaka podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznom osiguranju. 

Policajci „ulovili“ vikend „rekordere“: Jedan jurio brzinom od 246 km/h, drugi upravljao biciklom s 2,43 promila

Najveća nepropisna brzina, utvrđena je na autocesti A3, kod Slavonskog Broda, dana 11. listopada,  kada su prometni policajci zaustavili 25-godišnjeg državljanina Republike Njemačke, koji je upravljao osobnim automobilom (njemačkih registracijskih oznaka), jureći brzinom od 246 km/h, iako je na toj dionici autoceste brzina ograničena na 130 km/h.  

Također je sankcioniran 41-godišnjak, koji je dana 9. listopada, u 14.30 sati, kroz naselje (Slavonski Brod), upravljao osobnim automobilom, krećući se nepropisnom brzinom od 106 km/h. 

Nadalje, policajci su, dana 9. listopada, u 18.45 sati, u Slavonskom Brodu, Ulica S. Radića, za upravljačem bicikla uhvatili alkoholiziranog 64-godišnjaka. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,43 promila. 

Zbog počinjenih prometnih prekršaja policija protiv svih prekršitelja podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

Rezultati kontinuiranih prošlotjednih nadzora

Prošli tjedan (od 5. do 11. listopada), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom nadzora prometa, utvrdili su 488 prometnih prekršaja, od čega 263 prekršaja nepropisnih brzina, 51 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji. 

Najveća nepropisna brzina od 246 km/h (ranije spomenuto), utvrđena je na autocesti. Policajci su kaznili 38-godišnjaka za prometni prekršaj, upravljanja vozilom kroz naselje (Garčin) nepropisnom brzinom od 138 km/h (dana 8. listopada, u 21.20 sati).

Prometni policajci su također, dana 7. listopada, u 7.30 sati u Slavonskom Brodu (Šetalište braće Radić), sankcionirali 56-godišnjaka, jer je pod utjecajem alkohola (s 3,41 promila) upravljao biciklom.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju u kontinuitetu pojačano nadzirati promet, te pozivaju sudionike u prometu na oprez i pridržavanje prometnih propisa. 

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu