Polaznici Male planinarske škole dobili diplome

Brodsko Planinarsko društvo „Dilj gora“ se ubrzano približava stotoj obljetnici svoga osnutka.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.06.2021
Polaznici Male planinarske škole dobili diplome


 Danas su tako s ponosom uručili diplome o završenoj Maloj planinarskog školi malim Diljskim žirevima. Siniša, voditelj Male škole planinarenja je sa zadovoljstvom čestitao njima 36 u dobi od 9 do 14 godina. Diplome su zavrijedili marljivim sudjelovanjem u izletima i predavanjima. Učili su i naučili mnogo toga o snalaženju i opasnostima u prirodi, planinarskoj opremi, orijentaciji, očuvanju prirode i okoliša u kojemu živimo, o prvoj pomoći, ponašanju pri susretima s divljim životinjama posebice zmijama, zadivljeno su i s pažnjom slušali i naše HGSS-ovce o akcijama spašavanja.

"Mnogo su toga oni čuli, usvojili, ali i naučeno ponosno prenosili prijateljima, braći i sestrama. Za četiri mjeseca koliko je trajala Mala planinarska škola su ishodali oni toga dosta, i bome su izdržljivi. Te male nogice su neumorno gazile i savladavale nadmorske visine. Za početak su to bila brda i planine u Slavoniji, no nije nedostajalo ni zanimljivog pentranja po stijenama. A to je tek početak, na jesen krećemo i malo dalje i malo više. I sigurni smo i nadalje kao i dosada, uz igru, veselje, pjesmu i smijeh, uz najljepše zvuke", kažu u Planinarskom društvu.

Nakon podjele diploma su se prisjetili i lijepih trenutaka sa hodanja kroz prezentaciju koju su izradili naši polaznici Barbara, Filipe, Mia i Karmen.

"Eto mi stari smo baš ponosni na ove naše male, a tako velike! I bez straha se približavamo stotom rođendanu", ističu u Planinarskom društvu.

 

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni