Pokolj u Francuskoj! Zašto?

Kako nas svi mediji obasuše i izvjestiše o pokolju u Francuskoj odlučih i sam malo detaljnije proanalizirati i prodiskutirati na tu temu

Autor: Ivica Janković | Datum objave: 08.01.2015


Dakle. Prvo bih kao i sam vjernik htio izraziti žaljenje za žrtvama nasilja i zraziti sućut njihovim obiteljima kako i spada po svim normama kulturnog i normalnog razmišljanja, promišljanja i ponašanja.

Ima li „Batina“ dva kraja kako kaže „Stari narod“

Prvo razmišljanje gledajući prizore pokolja na telki bilo mi je kao možda i većini vas. Pa što napadoše poslovnu zgradu i redakciju nekakvog časopisa „Charlie Hebdo“ ? Za kojeg usput rečeno nikad ne čuh ali dobro. Ne bi meni teško pa malo proguglah te njihove slavne uratke i čime se to već oni bave. Ostah malo zatečen njihovom politikom vođenja istog koja seže iz još za tu branšu davne 1969. Godine. Pa rekoše oni sami za svoj moto koji kao nekakva definicija i misao vodilj a kaže „Svetinja neke vjere može biti svetinja samo za njihove pripadnike. Gdje bi svijet bio ako bi se poštivali svi vjerski tabui?“ I drugio dio kao po mojoj procjeni šablona rada kojeg se drže „Čvrsti antireligijski stavovi, u kojima se ismijava radikalne stavove islamista, kršćana te židova“ 
Pa međuostalim nađoh u njihovim tvorevinama i Isusa razapetog naglavačke sa pivom u ruci te proroka Muhameda u raznoraznim incesnim pozama a o židovima i njihovim karikaturama da i ne govorim kao da je sam Hitler urednik časopisa. Uglavnom gnjusne stvari toliko da vam se želudac digne u visinu očiju pa tako nekoliko puta. Mene su moji, dida, baka, otac, mati, učili, sine svoje voli a tuđe poštivaj kao što su i većinu normalnih ljudi njihovi najmiliji učili. Međutim ovo što je radio časopis tjednik „Charlie Hebdo“ nema nikakve veze sa zdravim razumom i za svaku je osudu i u konačnici slobodu medija su očigledno koristili za čiste ciljane matematičke provokacije. Ima li batina dva kraja? U ovome slučaju apsolutno se slažem sa time, naravno ne opravdavajući metodologiju osude časopisa koja je izvršena na brutalan i krvav način već u smislu pravne osude i zatvaranja istog sa primjerenim kaznama svim sudionicima i kvazi kreativcima.

Kao što i uvijek svaka priča ima svoju genezu tako i ova dotična iz Pariza. Pa shodno tome si opet i uvijek postavljam dodatna pitanja na koje teško nalazim odgovore, nikako ili u tragovima. Takvo jedno pitanje bi npr. bilo. Tko je omogućavao i podržavao takav način rada časopisa i što mu je u konačnici bio cilj ili alibi za što? Naravno opet možemo predpostavljat tko i zašto i opet nećemo doći do odgovora pa ostaje samo ono površno, svjetske sile, svjetski moćnici u cilju držanja neizvjesne situacije koja se može okrenutu u bilo kojem smjeru prema bilo kome u bilo kojem trenutku i naravno u njihovom interesu. Da li je to vođa Amerike, vođa Rusije ili onaj kosoki vođa Sj. Koreje koji malo malo zvecka praznim oružjem i stvara trzavice među velesilama koje bi opet u konačnici kolumnirale batinom po poštenom narodu za izmišljene ciljeve i napuhana ega pojedinaca.

Sve u svemu još uvijek slobodan i pri zdravoj pameti osuđujem prvenstveno način i produkt  rada spomenutog časopisa, osuđujem i način izvršenja osude istima. Da su se blago rečeno provokacije časopisa „Charlie Hebdo“ mogle riješiti i na civiliziraniji način, vjerovatno jesu. Zašto nije bilo volje za to? Ne znam niti želim razbijati svoju tintaru tim pitanjem iz raloga što opet neću naći odgovor doli samo predpostavke. Da je nešto trulo ne u državi Danskoj već u cijelom svijetu očigledno da je i očigledno da neće dobro završiti.

Po mojim uvjerenjima Bog je jedan a da li će ga netko zvati, Jahve, Alah,Scijentolog ili će to biti Budizam vjera bez Boga itd. Meni nebitno, svojeg ću voljeti a druge poštivati samim time i sve ljude kako god zvali svojeg Boga nastavno tome se isto nadam i da će isti spomenuti zveckaroši oružjem napokon shvatiti da batina ipak i oduvijek ima dva kraja.

Zaključak. Jako ružan sadržaj časopisa koji vrijeđa sve po svim osnovama iznjedrio je jako ružnu reakciju, ovaj puta Islamskog naroda, sutra tko zna koga.

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje