Podcrkavlje ostalo bez najboljeg igrača i strijelca Mateja Plivelića

U skupini istok Prve ŽNL vrlo je zanimljivo s obzirom da je od vodeće Budainka Kolonije pa do četvrtoplasiranog Podcrkavlja razlika 5 bodova.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.01.2021


 Još nogometaši Podcrkavlja imaju neodigranu utakmicu u gostima kod pretposljednjih Perkovaca koju ako bi pobijedili probili bi se na 2. mjesto s 2 boda iza Budainka Kolonije. Međutim, klub iz Podcrkavlja u nastavak sezone ako do njega i dođe ulazi bez svog najboljeg igrača i strijelca 8 golova Mateja Plivelića. On je odlučio prihvatiti ponudu hrvatskog trećeligaša Slavije iz Pleternice te će se tako napokon okušati u većem rangu natjecanja.

Umjesto Plivelića klub je već pronašao zamjenu i to u njegovim Zdencima, a radi se o Alenu Rajkoviću. Uz Plivelića iz Podcrkavlja je nakon 5. godina otišao i trener Mladen Ivanković koji se odlučio na novi izazov. Naime, prihvatio je ponudu Garduna iz Garčina kojeg će pokušati spasiti od ispadanja. Još dok je bio trener Podcrkavlja Ivanković je istaknuo što za klub znači odlazak Plivelića u Pleternicu.

U Podcrkavlju se u posljednje vrijeme puno napravilo na samoj infrastrukturi. Tako je osposobljen pomoćni teren na koji je nedavno postavljena ograda, dok u dogledno vrijeme na njega planiraju postaviti i rasvjetu. Nju imaju na manjem terenu te im i on može dobro poslužiti za treninge u noćnim uvjetima. Izrađena je dokumentacija za izgradnju južne tribine koja bi trebala imati 186 sjedećih mjesta.

Iza zapadnog gola su svlačionice i klupske prostorije, dok općina u neposrednoj blizini izgrađuje svatovsku dvoranu koja i klubu može poslužiti kada budu pojedine proslave i obljetnice. Međutim, u Podcrkavlju ovih dana kreću radovi na proširivanju svlačionica i uređenju sanitarnog čvora.

Uz Alena Rajkovića koji je došao kao zamjena za Mateja Plivelića u Podcrkavlje se nakon 2. godine iz Njemačke vratio vratar Filip Soldo. Klub je ovih dana imenovao i novog trenera, a to je Željko Tadijanović iz Podvinja koji je u prvom dijelu sezone radio u Slavoncu iz Gornje Bebrine. U posljednje 3 sezone koliko je bio u Gornjoj Bebrini on je Slavonac 2 puta uvodio u viši rang natjecanja. U Podcrkavlju za sada nemaju ambiciju plasmana u Međužupanijsku ligu, već da budu u vrhu istočne skupine Prve Županijske lige gdje se trenutno i nalaze.  

Zadnje vijesti

Pas ugrizao ženu

18-godišnjak provalio u kuću dok su vlasnici bili izvan Hrvatske

Pokušali prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“

S radom počeo dislocirani centar "Kuće sretnih ciglica" u Novoj Gradiški