Počinju prijave poreza na dohodak za 2019.

Počelo podnošenje prijava poreza na dohodak za prošlu godinu; rok je do 2. ožujka. veljače, a porezne prijave možete poslati i elektroničkim putem.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.01.2020
 S početkom nove fiskalne godine, kreću i prijave poreza na dohodak za proteklu godinu. Porezni obveznici ove zime imaju jedan radni dan više za podnijeti poreznu prijavu, a velika je pogodnost za to i mogućnost prijave elektroničkim putem. Stupile su na snagu i izmjene određenih zakona iz 4. kruga porezne reforme, no njihovi efekti očekuju se tek u ljeto 2021.

U Poreznu upravu Ispostave Slavonski Brod građani su već počeli donositi obrasce s prijavama poreza na dohodak za 2019. Ove prijestupne godine za to imaju jedan radni dan više, dakle, do uključivo 2. ožujka, jer 29. veljače nije radni dan. Ali, i mogućnost da poreznu prijavu pošalju i putem elektroničkih usluga Porezne uprave – ePorezna.

Iako su 1. siječnja na snagu stupile izmjene određenih poreznih zakona u okviru 4. kruga porezne reforme, za 2019. godinu sve ostaje kao i do sada. No, otkako je uveden poseban postupak poreznih prijava značajno je smanjen njihov broj u fizičkom obliku.

Ono što je novo u sustavu poreza na dohodak, povećanje osobnog odbitka s 3800 na 4000 kuna, već je za građane osjetno u siječnju za plaće za prosinac. Tu je i značajna promjena u okviru zakona o poreza na dobit, po kojoj je prag oporezivanja podignut na 7,5 milijuna kuna godišnje dobiti. Što se tiče mjere oslobađanja poreza na dohodak za mlade do 25 godina, ona će, podsjećaju iz Porezne uprave - efekta imati tek u kolovozu 2021., prilikom podnošenja godišnje porezne prijave.

 

Zadnje vijesti

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Osnovan Muzej tambure u Slavonskom Brodu

Za kraj drugog kruga prvenstva remi protiv Španjolske

FOTO GALERIJA

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a

Tradicija u službi razvoja turizma

FOTO - Više od 50 jahača na 4. Pokladnom jahanju u Velikoj i Maloj Kopanici

Marsonia bez većih promjena krenula s pripremam za proljetni dio sezone