Počinju 57. Vinkovačke jeseni

Dobro nas od danas našli na 57. Vinkovačkim jesenima uz stihove U jabuka savile se krošnje, kroz Vinkovce pronose se nošnje.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.09.2022
Počinju 57. Vinkovačke jeseni


 „Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!” tema je 57. Vinkovačkih jeseni koje sa svojim popratnim događanjima počinju danas već u prijepodnevnim satima kada će dječja gradonačelnica Pia Tolušić u Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci otvoriti Dvorište ideja, najkreativniju lokaciju u gradu za male i one malo veće. Uvod je to u Dječje Vinkovačke jeseni ovaj vikend, a koje mi domaći još volimo nazvati Malim Jesenima.

Prije toga, kao i svake godine, no ovoga puta iz improviziranog studija u Bircuzu, izravno u emisiju Dobro jutro, Hrvatska, javit će članovi Organizacijskog odbora 57. Vinkovačkih jeseni i još jednom pozvati cijelu Lijepu Našu na najveću tradicijsku manifestaciju u ovom dijelu Europe.

Kako čujemo ovih dana, u Vinkovcima slobodnog kreveta nema, pojedinci iznajmljuju prostore u kojima stanuju pa nije na odmet provjeriti situaciju s raspoloživim smještajem u okolnim mjestima.

Od 17 sati večeras kreće desetodnevna šetnja Vinskim i Slavonskim sokakom uz tamburašku zvučnu kulisu koja će najaviti otvorenje Folklornih večeri - Županijske smotre folklora. Prema tradiciji otvara ju vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić u pratnji domaćina, gradonačelnika Ivana Bosančića i predstavnika Vinkovačkih šokačkih rodova koji svoje šokačko druženje nastavljaju na Ervenici. Momci stižu konjskom zapregom u svečanom šokačkom ruvu što je ujedno i znak da idućih deset dana cijeli grad postaje pozornica.

Ako u međuvremenu ogladnimo, Snaše će peći lepinjice, a na kruha masti, domaću rakiju, liker i vino svratit ćemo do varoškog Bircuza.

Glazbene koncerte otvara od 22 sata Neda Ukraden.

Dobro nas od danas našli na 57. Vinkovačkim jesenima uz stihove U jabuka savile se krošnje, kroz Vinkovce pronose se nošnje.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara