Počinje regionalno natjecanje škola; u borbi za vrijedne nagrade i 24 škole iz Brodsko-posavske županije

Slijedeći tjedan počinje regionalno natjecanje škola u uštedi energije i vode "Navike promijeni školu opremi”. Riječ je o prekograničnom projektu „Inovativnim umom do pametnih škola", financiranog iz programa INTERREG IPA za Hrvatsku, BiH i Crnu Goru. Na natjecanje su se imale priliku prijaviti sve škole iz Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona, a dvije škole koje budu najuspješnije, osvojit će vrijedne nagrade.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 30.11.2017


Fotonaponski sustav za proizvodnju električne energije, koji će biti instaliran na objektu škole, te Solarni laboratorij, koji će zajedničkim praktičnim radom opremiti učenici škole, uz pomoć svojih nastavnika i mentora – nagrade su koje će osvojiti dvije najbolje škole, jedna iz Brodsko-posavske županije (RH) i jedna iz Tuzlanskog kantona (BiH), nakon reginalnog natjecanja pod nazivom "Navike promjeni, školu opremi". U utrci za nagrade su 24 škole iz Brodsko-posavske županije  i 81 škola s područja Tuzlanskog kantona.

 
Natjecanje škola će trajati do kraja ožujka 2018.  Riječ je zapravo o jedoj od aktivnosti iz prekograničnog projekta vrijednog milijun i 600 tisuća eura koji je financiran iz Europskog programa Interreg, a u koji su uključene Hrvatska, BiH i Crna Gora. Vodeći partner u projektu je Centar za razvoj i podršku sa sjedištem u Tuzli, a projektni pratneri su Tuzlanski kanton, Brodsko-posavska županija, Zelena akcija sa sjedištem u Zagrebu i Brodsko ekološko društvo. Glavni cilj je promocija najboljih razvojnih mogućnosti u područje energetske efikasnosti i primjeni obnovljivih izvora energije u školama, te educirati javnost o benefitima tih izvora. 
 
Projektom je predviđena energetska obnova sedam škola, među kojima i osnovna škola Ivana Mažuranića u Sibinju, koja će dobiti novu fasadu. Osim ovog natječaja do 20. prosinca otvoren je i natječaj za mlade inovatore u prekorgraničnom natjecanju učenika pojedinca osnovnih i srednjih škola iz IT i tehničkh inovacija za obnovljive izvore energije. Početkom slijedeće godine planirana je i edukacija za eneregetske menadžere i zaposlenike organizacija iz javnog sektora s područja Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona.
Zadnje vijesti

Uspješan vikend Brođana u Osijeku

Brođanka Stela nova je hrvatska pjevačka zvijezda u usponu

Zbog neprilagođene brzine dvije prometne nesreće na području Broda

VIJESTI

Dvoje teže ozlijeđenih, pješakinja i vozačica

Zbog neprilagođene brzine dvije prometne nesreće na području Broda

NAJČITANIJE DANAS

Bravo!!!

Brođanka Stela nova je hrvatska pjevačka zvijezda u usponu

FOTO GALERIJA

Tri medalje za Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom

Vrhunac slavlja 60. obljetnice svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Potpisani Sporazumi o suradnji na razvoju širokopojasnog interneta

Pater Arek Krasicki: Mladi, ohrabrite se i otvorite srca za ljubav

Borna Čengić i Borna Mađarević uspješni na Prvenstvu Hrvatske