Počinje regionalno natjecanje škola; u borbi za vrijedne nagrade i 24 škole iz Brodsko-posavske županije

Slijedeći tjedan počinje regionalno natjecanje škola u uštedi energije i vode "Navike promijeni školu opremi”. Riječ je o prekograničnom projektu „Inovativnim umom do pametnih škola", financiranog iz programa INTERREG IPA za Hrvatsku, BiH i Crnu Goru. Na natjecanje su se imale priliku prijaviti sve škole iz Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona, a dvije škole koje budu najuspješnije, osvojit će vrijedne nagrade.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 30.11.2017


Fotonaponski sustav za proizvodnju električne energije, koji će biti instaliran na objektu škole, te Solarni laboratorij, koji će zajedničkim praktičnim radom opremiti učenici škole, uz pomoć svojih nastavnika i mentora – nagrade su koje će osvojiti dvije najbolje škole, jedna iz Brodsko-posavske županije (RH) i jedna iz Tuzlanskog kantona (BiH), nakon reginalnog natjecanja pod nazivom "Navike promjeni, školu opremi". U utrci za nagrade su 24 škole iz Brodsko-posavske županije  i 81 škola s područja Tuzlanskog kantona.

 
Natjecanje škola će trajati do kraja ožujka 2018.  Riječ je zapravo o jedoj od aktivnosti iz prekograničnog projekta vrijednog milijun i 600 tisuća eura koji je financiran iz Europskog programa Interreg, a u koji su uključene Hrvatska, BiH i Crna Gora. Vodeći partner u projektu je Centar za razvoj i podršku sa sjedištem u Tuzli, a projektni pratneri su Tuzlanski kanton, Brodsko-posavska županija, Zelena akcija sa sjedištem u Zagrebu i Brodsko ekološko društvo. Glavni cilj je promocija najboljih razvojnih mogućnosti u područje energetske efikasnosti i primjeni obnovljivih izvora energije u školama, te educirati javnost o benefitima tih izvora. 
 
Projektom je predviđena energetska obnova sedam škola, među kojima i osnovna škola Ivana Mažuranića u Sibinju, koja će dobiti novu fasadu. Osim ovog natječaja do 20. prosinca otvoren je i natječaj za mlade inovatore u prekorgraničnom natjecanju učenika pojedinca osnovnih i srednjih škola iz IT i tehničkh inovacija za obnovljive izvore energije. Početkom slijedeće godine planirana je i edukacija za eneregetske menadžere i zaposlenike organizacija iz javnog sektora s područja Brodsko-posavske županije i Tuzlanskog kantona.
Zadnje vijesti

Uspiješna nedjelja brodskih rukometaša

Prve, druge i treće nagrade brodskim učenicima glazbe

Mirela Corel Baketarić: Sanjar, idealist i tragač s olovkom u ruci

VIJESTI

NATJECANJE OSNOVNOŠKOLACA U NOVOM MAROFU

Prve, druge i treće nagrade brodskim učenicima glazbe

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO intervju

Mirela Corel Baketarić: Sanjar, idealist i tragač s olovkom u ruci

FOTO GALERIJA

HKUU “Trenk“ Nova Gradiška - kvalitetnim aktivnostima kroz 2018. godinu

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)

Željezničar najuspješniji na 2. “Velentinovo kupu”

Održana županijska smotra LiDraNo 2018.

Brodski vaterpolisti na kampu u Dubrovniku