Počinje molitvena devetnica Gospi Lurdskoj

Katolički vjernici počinju molitvenu devetnicu Gospi Lurdskoj, čiji će blagdan, ujedno i Dan bolesnika, i ove godine biti posebno svečano proslavljen kod brodskih franjevaca. Devetnica će biti prožeta i sakramentom bolesničkog pomazanja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.02.2021


 Blažena Djevica Marija ukazala se kao Bezgrješno začeće 1858. u Francuskoj u Lurdu, mladoj seoskoj djevojčici Bernardici. Od tada, Gospi iz Lurda utječu se brojni vjernici, napose bolesnici, moleći za njezinu pomoć za ozdravljenje. 

Svakoga dana devetnice do zaključno 10. veljače vjernici će moliti Gospinu krunicu i sudjelovati na  misama koje će predvoditi više svećenika. Na sam blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače, svečano misno slavlje s marijanskom procesijom ulicama grada predvodit će đakovačko osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Brodski franjevci pozivaju sve vjernike posebno u utorak na prvi dan devetnice, na Svijećnicu, koji je ujedno i Dan posvećenoga života –  dan svih svećenika, redovnika i redovnica.

Prilika je to kada smo pozvani pojačati molitvu kako za sadašnja duhovna zvanja tako i za sve one koji će se tek odazvati na Božji poziv.

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske