Počinje košarkaški turnir u NG za mlađe kadete

Novoosnovani Košarkaški klub Nova Gradiška kojeg vodi bivši igrač Strmca Deni Remenar nakon što je organizirao 1. Memorijal "Đorđe Radosavljević" sada u dvorani Elektrotehničke škole priprema i 1. Novogodišnji turnir za uzrast mlađih kadeta igrača rođenih 2003. godine i mlađih.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 28.12.2016
Počinje košarkaški turnir u NG za mlađe kadete


 Uz domaćina Novu Gradišku još nastupaju: Cibona iz Zagreba, Igokea iz Aleksandrovca, Lionsi iz Tuzle, Gradiška basketball academy iz Bosanske Gradiške te Rudeš iz Zagreba. Ova posljednja ekipa uskočila je u posljednji trenutak umjesto mlađih kadeta Slavonskog Broda 1946 čija su 2 ponajbolja igrača Luka Blažević i Ivan Gašpar dobila poziv za okupljanje reprezentacije Hrvatske. Stoga je trener Brođana Leon Fajdetić otkazao nastup na ovom vrlo jakom turniru, međutim, Rudeš je brzo prihvatio poziv. Prvog dana u srijedu, 4. siječnja igra se 6 utakmica po grupama u kojima se igra svatko sa svakim.

U prvom dvoboju se u 11 sati sastaju Cibona i GBA (Gradiška basketball academy) iz Bosanske Gradiške. Nakon njih u 12,30 igra domaća Nova Gradiška koja će biti pojačana za Brođanina Luku Krajnovića koji je u 2004. godištu među najboljima igračima u Hrvatskoj i koji je član Cedevite, dok će njihov protivnik biti zagrebački Rudeš. U 14 sati igraju Lions iz Tuzle i GBA, dok će u 15,30 početi kvalifikacije u šutiranju trica, a nakon toga u četvrtoj utakmici prvog dana turnira od 16 sati sastati Igokea iz Aleksandrovca i Rudeš. Od 17,30 sastaju se Cibona i Lions te na kraju prvi dan zatvaraju u 19 sati Igokea i Nova Gradiška.

Završnica je u četvrtak, 5. siječnja i počinje isto kao i dan ranije u 11 sati s prvom polufinalnom utakmicom u kojoj se sastaju najbolji iz grupe A protiv drugoplasiranog iz grupe B. Drugi polufinalni par odmjerit će snage u 12,30, a sastaju se najbolji iz grupe B protiv drugoplasirnaog iz grupe A, dok je u 14 sati dvoboj za 5. mjesto. Nakon toga je u 15,30 finale u šutiranju trica, dok je u 16 sati utakmica za 3. mjesto, a u 17,30 će pobjednici iz polufinala igrati finalnu utakmicu nakon koje ćemo dobiti prvog pobjednika Novogodišnjeg turnira u košarci za mlađe kadete u Novoj Gradiški.

Zadnje vijesti

VIDEO Anketa županijskog Zavoda za javno zdravstvo pokazala loše znanje mladih o marihuani

Dio vjerovnika dužan je otpisati do 10 tisuća kuna duga građanima

Veliki uspjek Novakovića: Ostvario plasman u dinale Mediteranskih igara!

NAJČITANIJE DANAS

U Tvrđavi Brod

Sve je spremno za sutrašnji open-air spektakl Dine Merlina

FOTO GALERIJA

Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Održan 6. Međunarodni turnir limača "Josip Weber"

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“