Počinje korizmena molitvena inicijativa '40 dana za život'

U srijedu, na Pepelnicu počinje korizma, vrijeme molitve, obraćenja i odricanja – 40 dana duhovne priprave za Uskrs, ali i početak molitvene inicijative 40 dana za život.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.02.2021


 Vjernici će moliti za spas nerođene djece, napose one kojima prijeti pobačaj. I to već osmu godinu u 35 hrvatskih gradova.

Inicijativa ove godine ima poruku – Hrabri budite! Poruku i za one koji će tiho i dostojanstveno kao i dosadašnjih godina moliti, ali i za sve majke i očeve koji ne znaju što činiti...

Jer, učiniti pobačaj u Božjem planu, naglašava fra Siniša Pucić iz slavonskobrodskog Franjevačkog samostana, nije opcija. Život je od začeća sve do prirodne smrti! I tu, naglašava, za vjernike nema dvojbe. 

U molitve je više od 11 tisuća aktivno uključenih molitelja, kojima će se i ove korizme, nadaju se organizatori, pridružiti njih još više. U Slavonskom Brodu bit će to svakodnevno na Radničkom trgu ali i po pojedinim župama u samom gradu.

Inače, ekumenska pro-life inicijativa 40 dana za život i za zaustavljanje abortusa ima globalni predznak. Na svjetskoj razini u njoj je do sada službeno sudjelovalo više od  milijun ljudi svih kršćanskih denominacija u 855 gradova u 63 zemlje. 

Zadnje vijesti

263 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Ne sjedajte za upravljač vozila ukoliko ste konzumirali alkohol!

Uhvaćen 18-godišnji počinitelj kaznenih djela teške krađe

FOTO GALERIJA

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu