Počinje gradnja novog vatrogasnog doma u Garčinu

Garčinski vatrogasci uskoro dobivaju novi vatrogasni dom, potpisan ugovor o izgradnji prema projektu vrijednom 3 milijuna kuna!

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.02.2020
 Dobrovoljno vatrogasno društvu u Garčinu do kraja ove godine dobit će novi vatrogasni dom. Jučer je, naime, potpisan Ugovor o izvođenju radova prema projektu vrijednom 3 milijuna kuna, a koji će u potpunosti biti financiran iz Europskog programa ruralnog razvoja. Tako će vatrogasci DVD-a Garčin napokon će dobiti primjerene prostore za svoju opremu i vozila – do kraja ovog mjeseca počinju radovi na izgradnji novog vatrogasnog doma, a prema ugovoru trajat će 300 dana, dakle do kraja godine novi Vatrogasni dom u Garčinu bit će pod krovom. Lokacija budućeg doma je na zemljištu odmah pokraj Dječjeg vrtića u izgradnji, uz cestu koja vodi iz Garčina prema Surevici.

Stoga je ovo velika vijest za 70-ak članova garčinskog DVD-a koji je u službi zaštite i spašavanja ljudi i njihove imovine već pune 92 godine. 

Zadnje vijesti

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama