Počinje gradnja heliodroma u brodskoj općoj bolnici?

Amerikanci potvrdili investiciju: brodska Opća bolnica do kraja sljedeće godine imat će heliodrom!

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.11.2019
 Slavonskobrodska Opća bolnica dr. Josip Benčević bit će jedna od četiri hrvatske bolnice koje će uskoro dobiri heliodrom – sletište za helikopter za hitne intervencije. I to zahvaljujući Amerikancima koji će investiciju i financirati. Danas je stigla i potvrda iz Uprave bolnice – počinje izrada projektne dokumentacije, a završetak radova očekuje se do kraja sljedeće godine.

Sastanak s investitorima iz Amerike donio je konkretne odluke. Nakon godinu dana pregovora, konačno su odlučili: Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj financirat će izgradnju heliodroma u bolnicama u Slavonskom Brodu i Karlovcu te zagrebačkom KBC Dubrava Riječ je o investiciji vrijednoj oko 100 tisuća eura. I uključuje kompletnu infrastrukturu samog sletišta. I to na lokaciji neposredno pokraj zgrade bolničke kirurgije, odnosno iza nove zgrade Poliklinike.

To ujedno znači i podizanje kvalitete i standarda zdravstvene skrbi u brodskoj bolnici, koja će biti ucrtana i u službenu mapu međunarodnog zdravstvenog helikopterskog transporta. Gradit će se platforma za slijetanje helikoptera svih tipova.

Bolnica će u tom slučaju morati u svim službama, a posebno u jedinici Hitne pomoći, uspostaviti organizacijski, protokolarni i sigurnosni sustav rada na transportu pacijenata u hitnome stanju, ali i organa za transplataciju. 

Nemjerljiva je uloga helikopterske hitne službe u zdravstvenoj skrbi, što se više puta potvrdilo u intervencijama u kriznim situacijama. U čemu je upravo slavonskobrodska bolnica posebno prepoznata u  hrvatskom zdravstvenom sustavu. 

Zadnje vijesti

Jezero Petnja polako se vraća u izvorno stanje, ribiči u volonterskoj akciji održavanja

Obitelj Drozdek stari štagalj pretvorila u moderan dom

Udruzi Obiteljski koordinator urečena donacija prikupljena na Božićnom malonogometnom turniru

FOTO GALERIJA

Ustanova Academia Cravatica u povodu predsjedanja RH Vijećem EU kravate postavila i na spomenike u Novoj Gradiški

Napreduju radovi na izgradnji novog mjesnog doma na Koloniji

Tko je odgovoran za probleme na Slavoniji II?

Brodski vatrogasci spasili mačku zaglavljenu između dvije kuće

Predsjednici puna podrška iz HVIDRE!