Počinje duhovno molitvena trodnevnica uoči velike kršćanske svetkovine Presvetog Trojstva!

Danas počinje duhovno molitvena trodnevnica uoči velike kršćanske svetkovine Presvetog Trojstva kojega vjernici proslavljaju u nedjelju, 7. lipnja. Posebno svečano bit će u Slavonskom Brodu, u Crkvi Presvetog Trojstva koju vode oci franjevci

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 04.06.2020
Presveto Trojstvo središnje je otajstvo kršćanske vjere u trojedinog Boga - Oca, Sina i Duha Svetoga  Istovremeno, misterij je to koji nadilazi ljudski um, znanstveno neobjašnjiv. I Presveto je Trojstvo kao i sve ostale kršćanske istine utemeljeno na čovjekovoj vjeri

Čitava Božja Riječ čovjeku je u svetoj knjizi Bibliji predstavlejna u prispodobama, slikovito i simbolično. Pa bi i Presveto Trojstvo također moglo imati svoju jasniju sliku: "Bog Otac je sunce, Bog Sin, Isus Krist su sunčeve zrake koje nas obasjavaju, a Bog Duh Sveti bi bila sunčeva toplina koja nas grije"
 
Sve kršćanske konfesije proslavljaju otajstvo Trojedinog Boga. U katoličkom kalendaru to je ove godine naredne nedjelje, 7. lipnja. Posebno svečano bit će u župi Tordinci kod Vinkovaca koja proslavlja svoj župni god, ali i u Slavonskom Brodu, u Crkvi Presveotg Trojstva koju vode oci franjevci. I u kojoj danas počinje trodnevna duhovna priprava, koju će predvoditi fra Ivan Miklenić, gvardijan u Varaždinu.
 
Večernje mise trodnevnice su svakoga dana u 18.30 sati, a na samu Nedjelju Presvetog Trojstva u 7, u 8.30, u 10, u 11.30 i u pola sedam navečer.
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja