Počinje akcija "Mir i dobro"

Na danas održanoj presici PU brodsko-posavska obavijestila je da će se operativna akcija „Mir i dobro“ provoditi na području cijele PU brodsko-posavske od 15.prosinca 2018. do 8. siječnja 2019.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 11.12.2018


S tim u vezi, te podizanja stanja sigurnosti i sprječavanja stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehničkih sredstava, oružja i drugih eksplozivnih tvari, policijski službenici će intenzivirati preventivne i represivne aktivnosti u svim segmentima svoga rada. Policijski službenici i djelatnici Inspektorata unutarnjih poslova PU brodsko-posavske provoditi će nadzor prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava.

Policijski službenici će u policijskim odorama i civilnim odijelim, obilaziti javne prostore na kojima se okuplja veći broj osoba u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i drugim mjestima na području u nadležnosti PU, gdje se odvijaju adventi na otvorenim i zatvorenim prostorima (korzo, trgovački centri i dr.), koncerti, sportske, kulturne i druge manifestacije. Pojačano će obilaziti i vjerske objekte prilikom misnih slavlja i drugih vjerskih okupljanja građana u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

Ostvareni su kontakti policije i predstavnika osnovnih i srednjih škola, kojom prilikom policijski službenici educiraju učenike na temu pirotehničkih sredstava, o tome, što je dozvoljeno i u kojem vremenskom razdoblju, te će pritom učenicima ukazati na opasnosti i štetne posljedice koje mogu nastati u slučaju nestručnog rukovanja pirotehnikom.

U području prometa se očekuje povećan broj vozila s obzirom da će za blagdane dolaziti građani, koji privremeno rade izvan RH, a očekuje se i pojačano prometovanje na graničnim prijelazima. Policijski službenici će pojačano nadzirati promet, te podsjećaju građane i sudionike u prometu na strpljivost i toleranciju, te također da svojim pozitivnim ponašanjem doprinesu boljem stanju sigurnosti u prometu.

Policija će pojačano sprječavati i procesuirati počinitelje kaznenih djela i prekršaja, posebice kaznenih djela razbojništava, teških krađa i krađa. Nadzirati će u suradnji sa drugim inspekcijskim službama rad ugostiteljskih objekata, a posebice davanje, odnosno točenje alkoholnih pića maloljetnim osobama, prodaju duhanskih proizvoda, nadzirat će i noćne izlaske djece (mlađih od 16 godina), bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. A da sve ovo što policija priopćava i uznastoji spriječiti svaku zlouporabu pirotehnike, kazuje na pr., podatak da su prošlog vikenda policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod na području Slav.Broda zatekli u noćnim izlascima 23-oje djece, uglavnom 15 i 16-godišnjaka(!!). Policajci su odmah pozvali roditelje koji su došli po svoju djecu, a protiv šest osoba u dobi od 18 do 43 godine podnijeli prijave Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog kršenja odredbi protiv javnog reda i mira(točenje alkoholnih pića maloljetnim osobama), te obavijestili mjerodavne inspekcije u vezi kršenja odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

 

Zadnje vijesti

Tri pobjede boksača Radničkog u 1. Hrvatskoj boksačkoj ligi

Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh i Stribor vlakom iz davnina stižu u Slavonski Brod

Rock Brod plovi 12 godina, kreacija i inspiracija mladosti i trajanja

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima