Počele prijave za upis na fakultete

Počele prijave za upis na fakultete u prvom ljetnom upisnom roku; kvote na razini prošlogodišnjih, provedba upisa i preko intreneta

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.07.2020


 Bliže se  prvi – ljetni upsini rokovi za upis studenata u prvu godinu studija na fakultetima i visokim školama. U većini njih na području Slavonskog Broda upisne kvote uglavnom su na razini prošlogodišnjih. Upisi će se ove godine obavljati i preko interneta. Bit će to prva upisana generacija studenata Sveučilišta u Slavonskom Brodu, koji još čeka svoju službenu registraciju. Provjerili smo na kojim sve studijima i u kojim rokovima možete nastaviti svoje obrazovanje...

Učiteljski, strojarski, ekonomski, poljoprivredni, medicinski – smjerovi su na raspolaganju budćim studentima u Slavonskom Brodu. Počele su prijave za upise na neki od njih za predstojeću akakdemsku godinu u prvom ljetnom upisnom roku. Upisne kvote uglavnom su na razini prošlogodišnjih.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti upisuje na preddiplomski i diplomski učliteljski studij  u Slavonskom Brodu 40 studenata;  na izvanredni studij preddiplomskog predškolskog odgoja – njih 55, a na jesen kreću i upisi na diplomski studij ranog i predškolskog odgoja  za najmanje 25 kandidata. Upis će biti obavljen 21. srpnja za preddiplomski studij, odnosno 22. srpnja za izvanredni studij, u oba dana od 9 do 13 sati i to po skupinama uz poštivanje svih epidmieoloških mjera. 

Veleučiište u Slavonskom Brodu pak upisuje ukupno 310 studenata na tri preddiplomska stručna studija menadžmenta, bilinogojstva i proizvodnog strojarstva. Na diplomske studije ekološke poljoprivrede, energetike i menadžmenta moći će upisati 180 studenata, a po prvi put ove jeseni i 30 studenata na redoviti diplomski  studij menadžmenta koji je do sada bio samo izvanredni. 

Prijave na brodski Strojarski fakultet su već počele, upisuje se  160 redovitih, 30 izvanrednih i 5 studenata stranih državljana.   Upisi će biti online - 22. srpnja u prvom ljetnom upisnom roku, a ostane li mjesta, bit će organiziran i drugi rok 17. rujna. 

Dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu Ivan Samardžić. inače imenovani rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu ističe kako će ovo biti prva generacija studenata novoga brodskog Sveulilišta, čija je registracija još u tijeku. Statut je priređen i na odobravanju u Ministarstvu znanosti. Obveza i posla je puno, kaže Samardžić, a prođe li sve kako je planirano, do kraja rujna  Sveučilište u Slavonskom Brodu i službeno će biti registirano. 

Zadnje vijesti

Nogometaši 'Omladinca' jedni su od kandidata za naslov

U protekla 24 sata još pet oboljelih od COVID19, do sada ukupno 200

Radno vrijeme noćnih klubova i caffe barova do 24 sata, narednih 10 dana

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina