Počela je 4. sezona Brodske amaterske vaterpolo lige

Ovog vikenda, počela je nova, 4. sezona Brodske amaterske vaterpolo lige. Ova sezona je brojnija za još momčad, tako da sad liga broji osam klubova.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.02.2022
Počela je 4. sezona Brodske amaterske vaterpolo lige


 Riječ je o VK Livadi, sastavljenoj od igrača, od kojih velika većina i živi u najvećem brodskom naselju. Sada i definitivno, BAVL postaje natjecanje s najvećim brojem rekreativaca amatera u gradu.

Sezonu su otvorili Dar i Sport Bar. Momčad Dara na čelu s alfom i omegom kluba, Damirom Grgurićem, nije sjedila skrštenih ruku i potpisala je Marina Maoduša koji će pomoći u obrani, a kada dostigne željenu formu, bit će svakako velika opasnost u napadu i tako pomoći Grguriću, Luliću, Kozini,F. i D. Blaževcu u ostvarenju što boljeg plasmana u sezoni. S druge strane, Sport Bar je Marku Špiranoviću i Stjepanu Duspari pridodao Noah Klema. Jedini problem za Noah je rani početak utakmica. Ako ga stariji članovi kluba uspiju probuditi, biti će gadnih problema zaustaviti napad "barista". Sport Bar je odlično otvorio utakmicu i pokraj pospanog Dominika Blaževca poveli 2:0. Već se tada vidjelo da "baristi" neće moći izdržati tempo koji su nametnuli odlično fizički i plivački pripremljeni igrači Dara. Vrlo brzo su "darovci" sustigli protivnika, poveli 4:2, Dominik Blaževac se probudio sa 7 obrana, Grgurić i Lulić pojačali plivanje i tu je priči bio kraj. Do kraja po zgoditak sa svake strane za konačnih 5:3 za ekipu Dara. Kod pobjednika Grgurić 2, Kozina, F. Blaževac i Lulić po 1 pogodak, dok su Bičanić s 2 i Špiranović s 1 pogotkom bili malo bolji od ostalih. Nije im pomogao niti Tominović sa 7 obrana. I da, Noah Klem nije došao na utakmicu. Valjda ga nitko nije probudio.

U drugoj utakmici, Budainka se sastala s Livadom i "zatrpala" ih u njihovom premijernom nastupu. Od početka su "stari mačori" ove lige, pokazali novacima što ih čeka u prvenstvu. Budainka na čelu s Krešimirom Gajgerom je predstavila svoje pojačanje. To je Vanja Grabovac koji će uz mladog Jozefa Lekaja pojačati konkurenciju u napadu, predvođena opasnim triom Berezovski, Jarić, Krijan. Budainka već u prvoj četvrtini odlazi na 4:0, potom na 7:2, a prednost se samo podizala do konačnih 11:3. Livada nije imala nikakve šanse. Za pobjednike, Grabovac 6, Berezovski 2 i 7 asistencija, Lekaj, Zovko i Ajduković po jedan pogodak. Što će tek biti kada dođu Jarić, Crnković i T. Junačko? Kod Livade Slanček 2 i Sekulić 1 pogodak.

Treća utakmica je bila derbi kola. Sastali su se prvaci zadnjih izdanja BAVL-a i Homer kupa, momčadi X Team i Hebrang. S jedne strane X Team s novim igračem, mladim Edi Bračunom koji će pojačati ionako potentan napad i u suradnji s Antoniom Principom biti stalna opasnost za protivničke golmane.S druge strane Hebrang je ostao u istom sastavu ali i takvi su veliki favoriti za osvajanje naslova. Hebrang je poveo 3:0 i imao peterac za povećanje prednosti kojeg brani  Anto Kopljar. Duo "iksica", Princip-Bračun je stvarao probleme obrani "šišmiša" ,a Grabar i Išasegi su ih s po dva zgoditka doveli u prednost 4:3. Zvone Gačić pred kraj poravnava za 4:4, Bitunjac promašuje svoj drugi peterac za Hebrang i utakmica završava neriješeno. Realno, Hebrang je bio bliže pobjedi ali su u konačnici mogli izgubiti i taj jedan bod. Kod Hebrang Ratković 3 i spomenuti Gačić 1 zgoditak. Ponajbolji vratari lige, Emil Jira ( primio gol skoro s pola igrališta lobom) i Anto Kopljar ( unatoč obranjenim petercima) malo tromi ali znamo da će oni vrlo brzo biti jaki oslonci svojim ekipama.

Zadnja utakmica, Homeri i Dolcevita, nije donijela neizvjesnost. Dolcevita bez prve zvijezde Noe Solde. Homeri su predstavili svog novog vratara koji će zasigurno podići kvalitetu lige. Novo lice je Petar Lozančić rodom iz Lošinja na studiju u našem gradu. Dolcevita se nije snašla bez Solde, a Homeri s Kuzmićem i Pejićem bili stalna opasnost za protivnika. Prije svega su odigrali odličnu obranu tako da je prednost samo rasla do konačnih 10:4 za Homere. Kod pobjednika, partiju života, je odigrao Alen Katinić. Postigao je 5 pogodaka, od toga 4 preciznim lobovima  uništio Tomića i Dolcevitu. Pratili su ga Pejić s 3 i Kuzmić s 2 gola. Kod Dolcevite Čuljak, Tomić,Udovčić i Živković po 1 pogodak.

Slobodno možemo reći da će ovo biti najbolje, najatraktivnije i najneizvjesnije prvenstvo do sada. Zato, vrijedi doći nedjeljom od 10h na bazene Vijuš i pogledati odličan vaterpolo.

Rezultati:

  • Dar - Sport Bar 5:3
  • Budainka - Livada 11:3
  • Hebrang - X Team 4:4
  • Homeri - Dolcevita 10:4

Izvor: Brodska Amaterska Vaterpolo Liga

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara