Počela 3. sezona Brodske amaterske vaterpolo lige

Počela je treća sezona u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi u kojoj će se za razliku od prijašnjih godina natjecati jedna ekipa više.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 28.10.2020


 Prema tome 7 sastava borit će dvokružnim sastavom za naslov koji je u prijašnje dvije sezone osvojila Budainka. Tako momčad koju vodi Krešimir Gajger u novoj sezoni želi osvojiti i treći naslov u nizu. Vaterpolisti Budainke u 1. kolu nisu imali većih problema protiv Brodskih Homera koje su svladali s 11:7. Samo na početku Homeri su imali vodstvo od 2:1, a onda je sve drugo bilo na strani Budainke koja je na poluvremenu imala 6:3 i tu razliku čuvala do kraja. Kod Budainke je najviše golova i to 5 postigao Marko Krijan, dok su u sastavu Homera po 3 gola dali Ivan Kristijan i Davor Kuzmić.

Najveća prijetnja Budainci za obranu naslova bit Hebrang i Dar, ekipe koje su se međusobno sastajale i na košarkaškom parketu, a sada se bore za visok plasman i u bazenu. Njihova međusobna utakmica na otvaranju nove sezone bio je ujedno i derbi 1. kola koji je na kraju sa 7:3 pripao Hebrangu. Odlično otvaranje i vodstvo od 5:1 ekipe Hebranga bilo je dovoljno za kasnije čuvanje vodstva i važnu pobjedu. Kod Dara se osjetio izostanak Dinka Franića i Krešimira Hercega, dok je kod Hebranga najučinkovitiji s 5 golova bio Krešimir Ratković. Na golu je ponovno odličan bio Emil Jira, a u obrani Marko Galić.

Jedna utakmica 1. kola nije odigrana iz razloga što se Sport bar nije skupio će prema propozicijama njihov susret protiv X-teama biti registriran s 3:0 bez borbe. Međutim, X-tem je ipak odigrao službenu utakmicu, ali onu iz 2. kola protiv nove ekipe u ligi Dolce Vite. Na kraju X-team nije imao milosti prema novacima u natjecanju te su im s pobjedom od 11:2 pokazali da još moraju puno učiti i raditi kako bi došli do boljeg rezultata.

Prema tome X-team je trenutno vodeći s dvije pobjede i najboljom gol razlikom, ali tek je početak lige. Prvo kolo Brodske amaterske vaterpolske lige pokazalo je da se u Slavonskom Brodu igra više nego dobar amaterski vaterpolo te da se iz sezone u sezonu diže kvaliteta igre kao i lige, dok je samim time velika zainteresiranost za ovaj sport.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara