Počela 13. sezona u Slavonskoj brdskoj – biciklističkoj ligi

Počela je 13. sezona u Slavonskoj brdskoj – biciklističkoj ligi u kojoj je plan održati 8 utrka.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.04.2021


 Do sada se u pravilu prva utrka u novoj sezoni održavala u slavonskobrodskoj Tvrđavi, međutim, zbog radova ona je premještena u Šumu Striborovu. Odaziv sudionika bio je odličan te ih se 95 prijavilo iz 15 klubova za nastup u 9 kategorija. Organizator utrke domaći BK Festung nastupio je s 18 vozača, dok je utrka bila kružna i krug je bio dužine 4 km i 200 metara sa 160 metara visinske razlike.

U najjačoj seniorskoj elite kategoriji nastupilo je 17 vozača, dok je Požežanin Matej Skuzin opravdao ulogu favorita te je prvi prošao ciljem. On je imao 3 i pol minute prednosti u odnosu na drugoplasiranog Luku Horvata iz Osijeka i trećeg Marka Žnidarića iz Sv. Martina na Muri. Od Brođana najbolji plasman imao je Andrej Breulj koji je bio osmi, dok je Vedran Vlajnić završio na 11. mjestu.

U kategoriji veterana su 3 dobne skupine po godištima. Tako su tzv. najmlađi veterani oni u skupini A imali iznimno zanimljivu utrku koja se odlučivala u završnom sprintu. Prava je rijetkost da se u brdskom biciklizmu 2 vozača do posljednjeg metra bore za pobjedu, a to se upravo i dogodilo u ovoj kategoriji. Tako je Ivan Adžić iz Našica za nekoliko centimetara prvi prošao cilj ispred Ivana Pintere iz Virovitice. Treći je bio još jedan Našičanin Antun Umiljanović, dok je od članova Festunga najbolji plasman na 7. mjesto imao Vanja Aleksić. Kod veterana B slavio je Osječanin Tihomir Kovač, ispred Marka Ljevara iz Našica i Tihomira Šatrovića iz Požege. Od Brođana je u ovoj kategoriji Predrag Paležnica osvojio 5. mjesto. U najstarijoj Veteran C kategoriji pobijedio je Požežanin Krešimir Pavičić, drugi je bio Ivica Kerep iz Donjeg Miholjca, dok je 3. mjesto osvojio najstariji sudionik na utrci Brođanin Ante Brekalo koji je rođen 1953. godine. Iza njega bili su njegovi klupski vozači Josip Barišić, Igor Šofić i Borislav Horvatović. Brekalo je bio posebno sretan jer mu je ovo ukupno 10 medalja koju je osvojio u svih ovih 13 sezona od kako se vozi Slavonska brdsko – biciklistička liga.

Među juniorima je do pobjede došao Matija Trstenjak iz Sv. Martina na Muri, ispred Požežanina Filipa Križanca i Luke Mikića iz Donjeg Miholjca. Od članova Festunga Nino Grabovac osvojio je 7. mjesto. Među kadetima najbolji je bio Lovro Petrlić iz Samobora, drugi je bio Stefan Pejanović iz Banja Luke, a treći Brođanin Domagoj Safundžić. 

Kod žena je prva ciljem prošla Maja Bonačić iz zagrebačkog Montesa, dok je druga bila Barbara Horvat članica zagrebačkog Dinama. Treće mjesto pripalo je bila prošlogodišnjoj pobjednici maratona na Petnji Marijani Leko iz Požege. U kategoriji sport za rekreativce prvi je do cilja došao David Maličević iz Banja Luke, ispred Brođanina Ante Mišetića i Marka Varge iz Orahovice. Od ove sezone uvedena je nova kategorija do 13 godina u kojoj je do pobjede došao Filip Noršić iz Samobora, drugi je bio Rene Vršić iz Dugog Sela, a treći Natanael Dubravčić također iz Dugog Sela.

Sljedeća utrka u sklopu 2. kola nove sezone Slavonske brdsko – biciklističke lige održat će se 25. travnja u Osijeku. BK Festung još jednom u ovoj sezoni bit će domaćin i to 5. rujna kada se planira održati Maraton utrka na Petnji.

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata