Počast brodskoj rock sceni i vremenu kada je život mladih bio posvećeni glazbi, druženju i zajedničkom odrastanju

Memorijal "Ostat ću mlad-Krešo Blažević", koji će se u petak i subotu, 16. i 17. ožujka održati 11. puta zaredom, postao je prepoznatljiva i tradicijska svečanost rocka ne samo u Slavonskom Brodu nego znatno šire.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 13.03.2018


 Ovogodišnji Memorijal prvi puta će se organizirati pod palicom Umjetničke glazbene udruge Slavonski Brod, iako će organizator dosadašnjih 10 Memorijala, Udruga Kameleon & Mreža" biti im pri ruci, svima je stalo da ta svečanost rocka uspije u svakom pogledu.

-Nekako je sazrelo vrijeme da organizacijsko vođenje mlađi preuzmu, to će, vjerujem, potaknuti stvaralaštvo i kreativnost kod mladih. U proteklih 10 godina Memorijal "Ostat ću mlad" postao je tradicionalan, gradski, županijski i regionalni istinski intergeneracijski događaj suradnje. Vjerujem da će tako biti i u budućnosti-rekao je na presici u ponedjeljak navečer u ime Udruge Kameleon Jugoslav Gojković. Dodaje da su sadržaji i programi ovogodišnjeg Memorijala, osim što je to sjećanje na Brođanina Krešimira Blaževića, skladatelja, tekstopisca, pjevača, glazbenika i gitaristu zagrebačke grupe Animatori ujedno i proslava hrvatske rock glazbe koja je, nažalost, sve više marginalizirana i zanemarena. -Krešo je puno značio svojoj generaciji, nakon njegove smrti njegovo djelo dobilo je novu dimenziju-rekao je Gojković.

Programski ovogodišnji Memorijal pomno je isplaniran, u dva dana bit će pregršt događanja posvećenih rocku, glazbi i stvaralaštvu mladih. Uz dvodnevni glazbeni program, akustična i električnu večer, organizirat će se i debata učenika brodske i đakovačke Gimnazije "Generacijski život nas bitno određuje:da ili ne", u Gradskoj knjižnici bit će izložba "Svi momci i djevojke imaju svoje svjetove", u maloj dvorani Becić izložba "Život u oblacima". U subotu, 17. ožujka u Glazbenoj školi je bubnjarska radionica Nenada Borića("Crno perje"), u Gradskoj knjižnici projekcija filma "Kako nastaje glazba-Krešimir Blažević" uz goste Davora Šišmanovića, Zvonka Rumbolta, Deana Šošu i Video družinu BezVizije, to su samo neki od sadržaja Memorijala. -Dakako, glazbeni dio zauzima posebna mjesto, na akustičnoj večeri u petak u Centru mladih u Starčevićevoj nastupit će Trio Fantastikus, Stela & Andrija, Lavalier, Krešimir, Paja i Šef, The Likovi, Bernarda Bobovečki, Brodsky Blues Band, u subotu na električnoj večeri VIS Cirkus, Šef & Co, Curino cvijeće, Brodsky Blues Band, Chaos Addict, Plagijat i Čvrsti momci-rekao je Vladimir Jevicki, predsjednik Umjetničko-glazbene udruge Slavonski Brod. 

Nema dvojbe, bit će to dva dana u čast i počast ne samo Kreši Blaževiću nego rock sceni Slavonskog Broda općenito, ali i vremenu kada su mladi i život mladih u ovom gradu 70-tih bili posvećeni glazbi, druženju, prijateljstvu, zajedničkom odrastanju i životu mladih, ali i svojevrsna poveznica generacijskom zajedništvu nekad i sad.

Zadnje vijesti

VIDEO Rijeka Sava ozbiljno ugrožava mještane Pivara

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

Zbog visokog vodostaja zatvorena cesta uz Savu

SPORT

Važna pobjeda mlađih kadetkinja

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

NAJČITANIJE DANAS

'Koju posluku porati?'

U suterenu Milovićke osvanuli maršal Tito i Jovanka

FOTO GALERIJA

Započelo ukrašavanje grada za blagdan Uskrsa

Astra uspješna na Kupu Hrvatske

Krešo Blažević ponovno okupio brodsku rock scenu

Bošnjaković: Stanje u vezi vodostaja Save je redovno, ali u svakom trenutku moramo biti spremni

Na snazi je pripremno stanje, ali ni redovne mjere nisu daleko