Počast brodskoj rock sceni i vremenu kada je život mladih bio posvećeni glazbi, druženju i zajedničkom odrastanju

Memorijal "Ostat ću mlad-Krešo Blažević", koji će se u petak i subotu, 16. i 17. ožujka održati 11. puta zaredom, postao je prepoznatljiva i tradicijska svečanost rocka ne samo u Slavonskom Brodu nego znatno šire.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 13.03.2018


 Ovogodišnji Memorijal prvi puta će se organizirati pod palicom Umjetničke glazbene udruge Slavonski Brod, iako će organizator dosadašnjih 10 Memorijala, Udruga Kameleon & Mreža" biti im pri ruci, svima je stalo da ta svečanost rocka uspije u svakom pogledu.

-Nekako je sazrelo vrijeme da organizacijsko vođenje mlađi preuzmu, to će, vjerujem, potaknuti stvaralaštvo i kreativnost kod mladih. U proteklih 10 godina Memorijal "Ostat ću mlad" postao je tradicionalan, gradski, županijski i regionalni istinski intergeneracijski događaj suradnje. Vjerujem da će tako biti i u budućnosti-rekao je na presici u ponedjeljak navečer u ime Udruge Kameleon Jugoslav Gojković. Dodaje da su sadržaji i programi ovogodišnjeg Memorijala, osim što je to sjećanje na Brođanina Krešimira Blaževića, skladatelja, tekstopisca, pjevača, glazbenika i gitaristu zagrebačke grupe Animatori ujedno i proslava hrvatske rock glazbe koja je, nažalost, sve više marginalizirana i zanemarena. -Krešo je puno značio svojoj generaciji, nakon njegove smrti njegovo djelo dobilo je novu dimenziju-rekao je Gojković.

Programski ovogodišnji Memorijal pomno je isplaniran, u dva dana bit će pregršt događanja posvećenih rocku, glazbi i stvaralaštvu mladih. Uz dvodnevni glazbeni program, akustična i električnu večer, organizirat će se i debata učenika brodske i đakovačke Gimnazije "Generacijski život nas bitno određuje:da ili ne", u Gradskoj knjižnici bit će izložba "Svi momci i djevojke imaju svoje svjetove", u maloj dvorani Becić izložba "Život u oblacima". U subotu, 17. ožujka u Glazbenoj školi je bubnjarska radionica Nenada Borića("Crno perje"), u Gradskoj knjižnici projekcija filma "Kako nastaje glazba-Krešimir Blažević" uz goste Davora Šišmanovića, Zvonka Rumbolta, Deana Šošu i Video družinu BezVizije, to su samo neki od sadržaja Memorijala. -Dakako, glazbeni dio zauzima posebna mjesto, na akustičnoj večeri u petak u Centru mladih u Starčevićevoj nastupit će Trio Fantastikus, Stela & Andrija, Lavalier, Krešimir, Paja i Šef, The Likovi, Bernarda Bobovečki, Brodsky Blues Band, u subotu na električnoj večeri VIS Cirkus, Šef & Co, Curino cvijeće, Brodsky Blues Band, Chaos Addict, Plagijat i Čvrsti momci-rekao je Vladimir Jevicki, predsjednik Umjetničko-glazbene udruge Slavonski Brod. 

Nema dvojbe, bit će to dva dana u čast i počast ne samo Kreši Blaževiću nego rock sceni Slavonskog Broda općenito, ali i vremenu kada su mladi i život mladih u ovom gradu 70-tih bili posvećeni glazbi, druženju, prijateljstvu, zajedničkom odrastanju i životu mladih, ali i svojevrsna poveznica generacijskom zajedništvu nekad i sad.

Zadnje vijesti

I brodski vozači prosvjedovali zbog preskupog goriva

Potpisan ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole “Mato Lovrak” Nova Gradiška

Otkriven kradljivac

VIJESTI

BLOKADA PROMETA I U SLAVONSKOM BRODU

I brodski vozači prosvjedovali zbog preskupog goriva

SPORT

Osvojili titulu najbolje ekipe na državnom prvenstvu

Boksačice i boksači BK Brod kod župana Marušića

NAJČITANIJE DANAS

Uskoro novi album

VIDEO Premijera: Hojsak & Novosel s "Hodaj" najavili suradnju s Gibonnijem

FOTO GALERIJA

Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Održan 6. Međunarodni turnir limača "Josip Weber"

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“