Pobjednici Zlatnog glasa Zlatne doline su Žeteoci, publika glasove dala Čardašu

Pobjednici Zlatnog glasa Zlatne doline su Žeteoci, slijede Ž. Witovski i Ambar, a publika glasove dala Čardašu, D. Kapčeviću i K. Mihaljević

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.05.2022
Pobjednici Zlatnog glasa Zlatne doline su Žeteoci, publika glasove dala Čardašu


Piše: Jelenko Topić

Više od 90 izvođača nastupilo je na tradicionalnom 47. Festivalu tamburaških pjesama Zlatni glas Zlatne doline 2022. održanom u dvorani Osnovne Škole Vilima Korajca u Kaptolu kao sastavni dio trodnevne priredbe Tambura za dušu. Organizatori su bili Općina Kaptol i TZ Zlatni Papuk.

Festival sa 23 nove pjesme u izvođenju solista, tamburaških sastava i muških pjevačkih skupina iz naše i susjednih zemalja kao što su Austrija, Srbija, te Bosna i Hercegovina,  pratilo je više od 500 posjetitelja koji su izvođače nagradili dugotrajnim pljeskom.

Sudionike i goste pozdravio je načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić, a otvorila ga je u ime Požeško-slavonske županije kao pokrovitelja županica Antonija Jozić.

-Ova županija je značajne prirodne ljepote i znamenitosti, a ovdje u Kaptolu se njeguje tamburaška glazba, a li i obrađuju slavonske ravnice – istakla je u toj prigodi županica.

Soliste je pratio Festivalski orkestar pod ravnanjem Antuna Adžića, a sastavljen je većinom od profesora tambure u požeškoj Glazbenoj školi.

Odlukom Stručnog žirija pobjednik festivala je TS Žeteoci iz Osijeka s pjesmom Četrdeset jeseni, četrdeset proljeća autora Stjepana Kneževića i Ivana Primana, te će nastupiti na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi, drugi je Osječanin Željko Witovski sa skladbom Slavonijo mati, koju su napisali Krunoslav Mihaljević, Sebastijan Kovačević i Mirko Benčić, a treći TS Ambar iz Novske koji je izveo pjesmu Jedno selo u mome srcu autora Sebastijana Kovačevića i Josipa Dabrovića.

Glasovima posjetitelja u punoj dvorani dodijeljene su također tri nagrade. Prvu je dobio TS Čardaš iz Nove Gradiške za izvedbu pjesme Inat slavonski autora Alena Mozera i Gine Peterle, drugu Dragan Kapčević za pjesmu Mi bećari dobro znamo autora Ivice Bumbe i Branka Mikića, a treću Katarina Mihaljević iz Virovitice izvodeći skladbu Berislava Majstora i Jadranke Smiljanec pod nazivom Pjesma nek' traje.

Gosti večeri bili su članovi popularnog TS Fijaker iz Osijeka koji su izveli svoje brojne uspješnice na radost brojne publike.

Voditelji programa bili su Monika Bjelobrk sa Slavonskobrodske TV i Mario Jurković sa Radio Slavonije, ozvučenje je odradila tvrtka Kolegia ton iz Požege, a snimanje za televizije Studio Paradigma iz Osijeka.

foto: Stiglic Photo / Facebook Tambura za dušu

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara