Pobjednici limači iz Požege i limačiči iz Teslića (BiH)

U organizaciji Škole nogometa Marsonija proteklog vikenda održan u Slavonskom Brodu održan je tradicionalni 7. Međunarodni turnir limača „Josip Weber“, u spomen na preminulog proslavljenog nogometaša belgijskog Anderlechta i sportskog direktora Škole nogometa Marsonija, Brođanina Josipa Webera. Nastupili su limači, igrači rođeni 2008. i 2009. godine te limačići koji su 2010. godište i mlađi. Na kraju su najviše pokazali Slavonija iz Požege kod limača i Sporting iz Teslića u kategoriji limačića, dok je Marsoniji u obje kategorije pripalo 3. mjesto.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.06.2019
Pobjednici limači iz Požege i limačiči iz Teslića (BiH)
Ove godine u dvije kategorije nastupile su ukupno 42 ekipe koje su došle iz Hrvatske te BiH, dok su izostali gosti iz: Mađarske, Slovenije i Srbije. Razlog je taj što se gradi istočna tribina pa se ne može u potpunosti koristiti pomoćni teren. Naime, turnir se uvijek igrao na 3 terena, međutim, ove godine je korišten samo glavni teren na kojem su postavljena 2 igrališta. Velika vrućina stvarala je poteškoće, međutim, najvažnije je da je sve proteklo u najboljem redu.

Domaća Marsonia imala je svoje ekipe u nekoliko kategorija, dok su posebnu pozornost privlačili predlimačići koje vodi Stjepan Smajić i koji se nakon nekoliko godina vratio u Marsoniju.Na turniru su osim domaće Marsonije nastupili preostali gradski klubovi: Željezničar, Amater, Budainka Kolonija, Graničar (Brodski Varoš), Vinogorac (Brodsko Vinogorje), Podvinje i Škola nogometa Legen. 
 
Od klubova iz županije nastupili su: Budućnost (Rešetari), Batrina, Slavonac (Bukovlje) i Slobodnica, dok su iz susjednih županija došli: požeška Slavonija, Mladost iz Pavlovaca i vinkovačka Cibalia,  Ovaj turnir ne može proći bez ekipa iz susjedne BiH pa su tako došli klubovi iz: Sarajeva, Zenice, Tuzle, Doboja, Bosanskog Broda, Odžaka, Žepča, Teslića i Matića.
 
Kod limača koji su 2008. i 2009. godište nastupila je 21 ekipa u prednatjecanju najviše je pokazala Slavonija iz Požege koja se prometnula u jednog od favorita za osvajanjem turnira. Na kraju su mladi Požežani i osvojili naslov na ovogodišnjem turniru. U finalu protiv Cibalije iz Vinkovaca nije bilo golova, pa su odlučivali penali, a tu je Slavonija s 2:1 bila bolja za naslov pobjednika.

Bez golova završila je utakmica za 3. mjesto između domaćih limača Marsonije i Budućnosti iz Rešetara te su se i ovdje izvodili deveterci u kojima su Bijelo – crni s 3:1 bili uspješniji te im je pripalo 3. mjesto. U kategoriji limačića koji su 2010. godište i mlađi bila je prijavljena 21 ekipa, a u finalu je prošlogodišnji osvajač slavonskobrodski Željezničar s 1:0 poražen od Sportinga iz Teslića. Za 3. mjesto je Marsonia sa 4:0 nadigrala drugu ekipu Željezničara za koju su igrali igrači rođeni 2011. godine. Po 2 gola za Bijelo – crne limačiće dali su Fran Liović i Borna Kolundžić.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Preminio dr. Ante Starčević, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti

Nove magistre i magistri sestrinstva; prilike za edukaciju imaju, no, hoće li im se isplatiti u Hrvatskoj?

Imenovan ‘kontrolor krize’ u Đuri Đakoviću

VIJESTI

2. SVEČANA PROMOCIJA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Nove magistre i magistri sestrinstva; prilike za edukaciju imaju, no, hoće li im se isplatiti u Hrvatskoj?

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama