Pobjednici limači iz Požege i limačiči iz Teslića (BiH)

U organizaciji Škole nogometa Marsonija proteklog vikenda održan u Slavonskom Brodu održan je tradicionalni 7. Međunarodni turnir limača „Josip Weber“, u spomen na preminulog proslavljenog nogometaša belgijskog Anderlechta i sportskog direktora Škole nogometa Marsonija, Brođanina Josipa Webera. Nastupili su limači, igrači rođeni 2008. i 2009. godine te limačići koji su 2010. godište i mlađi. Na kraju su najviše pokazali Slavonija iz Požege kod limača i Sporting iz Teslića u kategoriji limačića, dok je Marsoniji u obje kategorije pripalo 3. mjesto.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.06.2019
Pobjednici limači iz Požege i limačiči iz Teslića (BiH)


Ove godine u dvije kategorije nastupile su ukupno 42 ekipe koje su došle iz Hrvatske te BiH, dok su izostali gosti iz: Mađarske, Slovenije i Srbije. Razlog je taj što se gradi istočna tribina pa se ne može u potpunosti koristiti pomoćni teren. Naime, turnir se uvijek igrao na 3 terena, međutim, ove godine je korišten samo glavni teren na kojem su postavljena 2 igrališta. Velika vrućina stvarala je poteškoće, međutim, najvažnije je da je sve proteklo u najboljem redu.

Domaća Marsonia imala je svoje ekipe u nekoliko kategorija, dok su posebnu pozornost privlačili predlimačići koje vodi Stjepan Smajić i koji se nakon nekoliko godina vratio u Marsoniju.Na turniru su osim domaće Marsonije nastupili preostali gradski klubovi: Željezničar, Amater, Budainka Kolonija, Graničar (Brodski Varoš), Vinogorac (Brodsko Vinogorje), Podvinje i Škola nogometa Legen. 
 
Od klubova iz županije nastupili su: Budućnost (Rešetari), Batrina, Slavonac (Bukovlje) i Slobodnica, dok su iz susjednih županija došli: požeška Slavonija, Mladost iz Pavlovaca i vinkovačka Cibalia,  Ovaj turnir ne može proći bez ekipa iz susjedne BiH pa su tako došli klubovi iz: Sarajeva, Zenice, Tuzle, Doboja, Bosanskog Broda, Odžaka, Žepča, Teslića i Matića.
 
Kod limača koji su 2008. i 2009. godište nastupila je 21 ekipa u prednatjecanju najviše je pokazala Slavonija iz Požege koja se prometnula u jednog od favorita za osvajanjem turnira. Na kraju su mladi Požežani i osvojili naslov na ovogodišnjem turniru. U finalu protiv Cibalije iz Vinkovaca nije bilo golova, pa su odlučivali penali, a tu je Slavonija s 2:1 bila bolja za naslov pobjednika.

Bez golova završila je utakmica za 3. mjesto između domaćih limača Marsonije i Budućnosti iz Rešetara te su se i ovdje izvodili deveterci u kojima su Bijelo – crni s 3:1 bili uspješniji te im je pripalo 3. mjesto. U kategoriji limačića koji su 2010. godište i mlađi bila je prijavljena 21 ekipa, a u finalu je prošlogodišnji osvajač slavonskobrodski Željezničar s 1:0 poražen od Sportinga iz Teslića. Za 3. mjesto je Marsonia sa 4:0 nadigrala drugu ekipu Željezničara za koju su igrali igrači rođeni 2011. godine. Po 2 gola za Bijelo – crne limačiće dali su Fran Liović i Borna Kolundžić.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija moli građane da ne dolaze prije početka radnog vremena po dokumente

Još dva restorana dobila standard Okusi graničarskog Posavlja

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

NAJČITANIJE DANAS

„Moje ljeto – nešto drugačije“

U Slavonskom Brodu više od 50 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu

Od Brođana najbolji rezultat imala Marina Nenadović