Pobjeda ŽRK Brod na Osijek Trophy 2018.

Djevojke ŽRK Brod su sredinom kolovoza počele sa pripremama za sezonu 2018/2019 u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi sjever.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.09.2018
Pobjeda ŽRK Brod na Osijek Trophy 2018.


 Ovaj vikend odigrane su i prve pripremne utakmice u sklopu međunarodnog rukometnog turnira Osijek Trophy 2018. Iako u značajno pomlađenom sastavu djevojke su, predvođene kapetanicom Erikom Štefanović, turnir odigrale odlično te osvojile prvo mjesto.

U polufinalnoj utakmici pobijeđena je ekipa Nacionalne rukometne akademije (Gliwice), Poljska rezultatom 18:15.

Finalna utakmica protiv Olimpije iz Osijeka završila je neodlučenim rezultatom 16:16, no djevojke iz ŽRK Broda bile su uspješnije u izvođenju sedmeraca.

Valja spomenuti da su za sastav ŽRK Broda nastupile i djevojke 2004. godište koje su u zadnje tri godine dominantne u Slavoniji i Baranji. Koliko je njihov debi bio uspješan govori i osvojeno prvo mjesto, ali i osvojena nagrada za najbolju vratarku koju je zasluženo ponijela Gabrijela Bajan. Nakon niza nagrada na turnirima u mlađim kategorijama, Gabrijela je na svom prvom seniorskom turniru pokazala da će trener Darko Celner morati ozbiljno na nju računati u ovoj sezoni.

Obje utakmice pokazale su da će ove sezone jedno od glavnih obilježja pomlađenog sastava Brođanki biti vrlo čvrsta i pokretljiva obrana te brze kontre i polukontre.Obzirom na mladost igračica bilo je i dosta tehničkih pogrešaka pa je rezultat bio neizvjestan do samog kraja. Na kraju je do izražaja došla fizička sprema, borbenost i odlučnost djevojaka iz Broda koje su u obje utakmice u zadnjih pet minuta podigle ritam te preokrenule rezultat u svoju korist.

Finalna utakmica je bila posebno zanimljiva trenerima obiju ekipa obzirom da se iste ekipe susreću u prvom kolu 2. hrvatske rukometne lige sjever. Kada se ekipi priključe i ostale igračice vjerujemo da će ekipa predvođena trenerom Darkom Celnerom pobjedom započeti sezonu.

Zadnje vijesti

Deseti dobrotvorni malonogometni turnir na Koloniji: Igramo za Luku!

Slavonski Brod na četvrtom mjestu po smanjenju broja stanovnika

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno