Pobjeda kuglačica Obrtnika protiv zagrebačke Sidre

Počela je nova sezona u Drugoj Hrvatskoj kuglačkoj ligi - centar za žene u kojoj se od ove sezone natječe 8 klubova.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 22.10.2019
Pobjeda kuglačica Obrtnika protiv zagrebačke Sidre
 U prošloj sezoni u istočnoj skupini bilo je 5 klubova koji su igrali četverokružno, dok su nakon odlaska Osječanki u Prvu ligu ostale samo 4 ekipe. Njima su priključena 4 kluba iz Zagreba tako da se igra dvokružno uz ukupno 14. kola.

U novu sezonu Druge lige – centar kuglačice Obrtnika krenule su s domaćom pobjedom sa 6:2 nad Endi Tekstilcem iz Zagreba, da bi u 2. kolu na gostovanju u Virovitici kod Slobode TVIN uzele bod odigravši 4:4. U novoj domaćoj utakmici 3. kola Brođanke su sa 6:2 sada nadigrale još jednu ekipu iz Zagreba Sidru tako da nakon 3 odigrane utakmice imaju dvije pobjede i jednu neodlučenu.

Nakon prvog para bilo je 1:1, dok je slavonskobrodski Obrtnik imao ukupna 23 čunja prednosti. Prvi poen za Brođanke osvojila je Ana Zlopaša koja je na kraju s 547 oborenih čunjeva imala najbolji učinak u domaćoj ekipi. Drugi par je uvijek važan, a tako je bilo i ovoga puta budući su Obrtnice Vesna Šimičić i Gordana Ferić ukupnu razliku u čunjevima povećale na 91, dok su obje osvojile po ekipni poen. Tako su Brođanke s vodstvom od 3:1 krenule u posljednji treći par te su u njemu Ivana Majić i Jelena Puškarić Županić ukupnu razliku još povećale na uvjerljivih 168, dok je Majić osvojila ekipni poen. Tako su Obrtnice sa 6:2 došle do lagane pobjede te najavile da će se u ovoj sezoni s imenjakinjama iz Nove Gradiške boriti za sami vrh ljestvice.

U ekipi Sidre iz Zagreba po 1 ekipni poen osvojile su Slavica Roso s 526 oborenih čunjeva i Ruža Markešić s učinkom od 508 koja je u svojoj kategoriji za slabovidne osobe među najboljima na svijetu.

U slijedećem 4. kolu kuglačice slavonskobrodskog Obrtnika ponovno će igrati na domaćem terenu i to u subotu, 26. listopada od 15 sati protiv Elektre iz Zagreba.

Zadnje vijesti

Deset novooboljelih od koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

Budite dio "Mreže suradnje"

Širom Hrvatske proslavljena 3:0 pobjeda nad Njemačkom

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Budite dio "Mreže suradnje"

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG