Pobjeda kuglača Slavonca iz Bukovlja na početku nove sezone

Počela je s natjecanjem Prva B Hrvatska kuglačka liga – sjever u kojoj treću godinu za redom nastupa Slavonac.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.09.2020


 Momčad iz Bukovlja je prema tome najbolje plasirani kuglački klub iz Brodsko – posavske županije koji je s pobjedom od 6:2 otvorio novo prvenstvo. Kao i na početku prijašnja 2 prvenstva i ovo su kuglači Slavonca otvorili protiv Pakrac Papuka samo što je sada utakmica igrana na Vijušu, a ne na gostovanju.

Mnogi smatraju da je ove sezone Prva B liga – sjever nešto jača, dok se to pogotovo odnosi na klubove iz Slavonije i Baranje. U ovom natjecanju je sada i Osijek koji se do prije nekoliko godina borio za naslov prvaka Hrvatske te je igrao i Europska natjecanja što samim time daje kvalitetu Prvoj B ligi. Kuglači iz Bukovlja nisu puno promijenili sastav za novu sezonu, dok je Pakrac Papuk istaknuo želju za plasmanom u gornji dio tablice.

Nakon prvog para nije sve dobro izgledalo za Slavonac iz Bukovlja koji je gubio s 2:0 te je imao -38 u čunjevima nakon što su Stipan Liović i Ivan Duspara izgubili od Davora Štora i Ilije Turkovića. Prema tome, poene su izgubila prema učinku 2 najbolja igrača u prošloj sezoni te su ostali morali sve to popraviti i nadoknaditi.

Na kraju su u drugom paru odlično odigrali Anto Kovač s 555 i pogotovo mladi Marko Liović s 570 oborenih čunjeva. Oni su bili bolji od Domagoja Tušima i Željka Majora te su na taj način poravnali rezultat na 2:2, dok je Slavonac uoči posljednjeg para imao 12 čunjeva prednosti. Prema tome bilo je sve otvoreno, a onda su domaći posljednji par Zlatko Valić i Robert Marić svaki dobili svog protivnika i to Sinišu Karačića i Darka Majora kojeg je zamijenio Gordan Špelić za 4:2. Međutim, puno važnija bila je ukupna razlika u čunjevima koja je za 43 otišla na stranu kuglača iz Bukovlja koji su tako došli do početne pobjede nad Pakrac Papukom sa 6:2. Nakon ovog uspjeha u Slavoncu su puni optimizma za novu sezonu u kojoj žele ponovno imati dobre rezultate.

U slijedećem 2. kolu Prve B lige – sjever kuglački Slavonca iz Bukovlja će na gostovanje u Belišće kod ekipe koja je u ovom kolu s 5:3 poražena u Đakovu od Fortune, dok će Pakrac Papuk na svom terenu ugostiti bivšeg prvoligaša Osijek.
 

Zadnje vijesti

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Bartolovci: proslavljena svetkovina svetog Pape Ivana Pavla II

Vozač (70) automobilom sletio u kanal

FOTO GALERIJA

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi

I Brođani na biskupskom ređenju grkokatoličkog biskupa mons. Milana Stipića

Najsretnije osiguranike Euroherc i Adriatic razveselili najnovijim Golfovima i novčanim nagradama!

Još jedna generacija uspješno završila tečaj ronjenja