Pobjeda košarkašica Broda na Savi u gradskom derbiju

U posljednjem 10. kolu Druge Hrvatske košarkaške lige skupina sjeveroistok gradski derbi odigrali su Brod i Brod na Savi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.02.2020
 Lako se moglo dogoditi da ova utakmica ima značaj samo za Brod na Savi koji se s pobjedom mogao plasirati u Ligu za prvaka. Na kraju su djevojke trenera Rimarčuka došle do pobjede, ali je Koprivnica u drugoj utakmici pobijedila vodeću Mursu iz Osijeka te je na taj način izbacila Brod na Savi iz Lige za prvaka.

Za razliku od prijašnjih susreta između košarkašica Broda i Broda na Savi u ovom se vidjelo puno dobre košarke na obje strane. Ako je u dosadašnjim utakmicama i bilo manjih sportskih tenzija što je i normalno njih sada uopće nije bilo. Razlog tome je što se igralo samo za međusobni prestiž jer je Brod na Savi i prije utakmice znao da više nema nikakvih izgleda plasirati se u Ligu za prvaka. U cjelini je ekipa trenera Rimarčuka bila bolja te je zasluženo došla do pobjede s 81:64. Njegove djevojke su za prve dvije četvrtine ubacile 48 koševa što je lijep učinak, dok su u nastavku malo stale. S druge strane igračice trenerice Kristine Pehar u oba poluvremena postigle su po 32 koša, dok se vidi razlika u igri Broda kada je na parketu njihova trenerica.

U početku je bilo izjednačeno sve do 6:6 te se Broda na Savi odvaja na 11:6, dok je nakon prve četvrtine bilo 20:18 sastav trenera Rimarčuka. Njegove djevojke dobro su odigrale u drugoj dionici pogotovo Edita Poljac zahvaljujući kojoj je na poluvremenu bilo 48:32. Ona je u prve dvije četvrtine postigla 24 koša te je bila prvo ime gradskog derbija.. U drugom poluvremenu košarkašice Broda na Savi nastavile su povećavati svoju razliku koja je u 30. minuti otišla na najvećih +24 za 64:40, da bi sa 64:42 završila treća četvrtina. Do kraja je Brod uspio malo ublažiti taj poraz na konačnih 81:64. Na kraju se Edita Poljac zaustavila na 31 košu, dok su ju dobro pratile pogotovo u drugom poluvremenu Nika Kurdija s 18 i Ana Ilakovac sa 16 poena.

U sastavu Broda je najmlađa Nina Novak s 15 koševa bila najučinkovitija, dok su do nje Andrea Glomazić i Katarina Majstorić svaka ubacile po 12 poena.

Za oba kluba je gotova sezona u Drugoj ligi – sjeveroistok što se tiče seniorske postave, dok se Brod na Savi okreće juniorskim utakmicama protiv Murse. 

Zadnje vijesti

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

U posljednja 24 sata 5 novooboljelih u županiji

Brodsko-posavski HSS-ovci obilježili 92. godišnjicu smrti Stjepana Radića

VIJESTI

HODOČASNIČKI DAN GOSPI BRZE POMOĆI

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

FOTO GALERIJA

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu