Pobjeda i poraz odbojkaša Marsonije na početku sezone

Za odbojkaše Marsonije uspješno je počela treća sezona u Hrvatskoj Superligi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 07.10.2021


 Naime, Brođani su u unaprijed odigranoj utakmici iz 3. kola na domaćem terenu s 3:0 nadigrali Zadar koji je dan kasnije odigrao utakmicu u Osijeku s Mursom. Zato su odbojkaši Marsonije imali dan odmora nakon kojeg su odigrali utakmicu redovnog 1. kola protiv ove sezone pojačane Ribola Kaštele koja najavljuje borbu za sami vrh i naslov prvaka.

Protiv Ribola Kaštela odbojkaši Marsonije nisu mogli ponoviti partiju kao protiv Zadra te su poraženi s 3:0. Gosti iz Dalmacije potvrdili su ulogu favorita sa sigurnom i vrlo uvjerljivom pobjedom. Kaštelani su jedni od favorita u cijelom prvenstvu te su za novu sezonu složili jako dobru momčad koja je jača nego prošle sezone. U njoj je član reprezentacije BiH Šormaz, pa srednji bloker s Bahama Stuart i član reprezentacije Sjeverne Makedonije Manđukov. Osim toga Ribola Kaštela ima sjajnu generaciju juniora te im je cilj ponovno postati prvaci Hrvatske. Pobjeda s 3:0 nad Marsonijom bila je rutinski odrađena i bit će samo jedna u nizu, dok je za Brođane puno važnija bila pobjeda s 3:0 nad Zadrom.

U odnosu na prošlu sezonu među odbojkašima Marsonije više nisu: Josip Budim, Antun Odobašić i Josip Ilić. Među novim imenima iz osječke Murse stigla su 2 mlada igrača Lovro Škugor i Luka Peljušić, a iz Odžaka Ilija Filipović. Od novih je među Brođanima još i Marko Marošević koji je bio u Orašju. Prošle sezone je Ribola Kaštela tek u 5. setu s 3:2 došla do pobjede u dvorani Vijuš, a sada je meč trajalo 65. minuta. U prvom je bilo 25:16 u drugom 25:14 i u trećem 25:11, dakle vrlo uvjerljivo u sva 3 seta gosti su nadigrali Marsoniju koja je u svojoj igri najveći problem imala u prijemu servisa. Kada nema prijema onda se ne može niti napad dobro organizirati i to je sva bit odbojkaške igre. U Marsoniji su svjesni da protiv Kaštelana nisu mogli računati na bodove, ali je zato za njih puno važnije bilo u unaprijed utakmici iz 3. kola dobiti Zadar. Momčad trenera Milenka Lubine protiv Zadrana je po setovima imala: 25:13, pa 25:19 i na kraju 25:15 te je taj meč bila predigra za Ribola Kaštelu koja je ipak bila prevelik zalogaj.

U ligi među 12 klubova odbojkaši Marsonije za cilj imaju izbjeći ispadanje, dok su za njih puno važniji susreti sa sebi ravnim klubovima. U slijedećem 2. kolu Brođani će u subotu, 9. listopada igrati u Nedelišću u kojem svoje utakmice kao domaćin igra Centrometal iz Črečana. 

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice