Pobjeda brodskih rukometaša u županijskom srazu

U svojoj drugoj pripremnoj utakmici rukometaši Broda zabilježili su još jednu uvjerljivu pobjedu protiv kluba iz većeg ranga natjecanja.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 04.02.2016
Pobjeda brodskih rukometaša u županijskom srazu


 Nakon što su s 36:21, dakle 15 golova razlike svladali Županju, člana Prve „B“ lige, sada su na domaćem terenu igrači trenera Stjepana Tolića nadigrali još jednu ekipu iz istog ranga natjecanja Novu Gradišku. Na kraju je bilo 39:26 za Brođane koji prema tradiciji igraju dobro u pripremnom periodu, ali kada dođu utakmice, nastaju problemi. U dosadašnjim sezonama praksa je bila da su rukometaši Broda bilo to u ljetnom ili zimskom periodu uoči početka prvenstva redovito pobjeđivali Županju, Đakovo i Novu Gradišku sve redom klubove koji se natječu u Prvoj „B“ ligi. Međutim, kada krenu u prvenstvo ne igraju niti približno dobro kao u tim utakmicama pogotovo se to odnosi na gostujuće dvoboje. Protiv susjeda iz Nove Gradiške ekipa trenera Tolića odigrala je jako dobro kako u obrani, a tako i u napadu u kojem su gotovo zabili 40 golova. U obrani što je prošlo zaustavili su vratari Tolić i povratnik Bubalo. Nakon utakmica sa Županjom i Novom Gradiškom Brođani mogu biti vrlo zadovoljni s formom momčadi i igrom kakvu su do sada pokazali. Rukometaši Nove Gradiške dan ranije na domaćem su terenu sa 41:39 izgubili od Dugog Sela te je ta utakmica očito na sastavu trenera Sertića ostavila traga. Osim toga u postavi gostujući trener nije imao: Zaužela, Baruna, Mihića, Ivaniševića i Jurkovića što se itekako osjetilo. Izjednačeno se igralo u prvih 5. minuta kada Nova Gradiška odlazi na 7:4, a domaći ubrzo sustižu rezultat. Od druge polovice prvog poluvremena Brođani se polako odvajaju i odlaze na 6 golova razlike te se s 20:14 otišlo na odmor. U nastavku su s 3 uzastopna gola rukometaši Broda podebljali na 23:14 te su do kraja nastavili povećavati svoju razliku koja je nekoliko puta dostigla i 13 golova prednosti. Na isteku vremena upravo je to bila i konačna razlika na utakmici za konačnih 39:26. Kao i Županji kojoj je postigao 10 golova, ponovo najraspoloženiji u domaćem sastavu bio je Emil Okružnik s 8 golova. Do njega su po 7 pogodaka zabili Ivan Janjić i Ante Duvnjak, dok su se po 4 puta u među strijelce upisali Rastko Poznanović i Ivan Rašić. U poraženoj ekipi Nove Gradiške je Marko Sertić postigao 10, a Tin Orelj 7 golova. Za rukometaše Nove Gradiške je protiv Broda bila posljednja provjera budući ovog vikenda u prvenstvu Prve „B“ lige gostuju u Križevcima kod KTC-a, dok će Brođani slijedeći vikend u subotu, 13. veljače s gostovanjem u Ludbregu krenuti u nastavak sezone.

 

RK "BROD" - RK "NOVA GRADIŠKA" 39:26U svojoj drugoj pripremnoj utakmici rukometaši Broda zabilježili su još jednu uvjerljivu pobjedu protiv kluba iz većeg ranga natjecanja. Nakon što su s 36:21, dakle 15 golova razlike svladali Županju, člana Prve „B“ lige, sada su na domaćem terenu igrači trenera Stjepana Tolića nadigrali još jednu ekipu iz istog ranga natjecanja Novu Gradišku. Na kraju je bilo 39:26 za Brođane koji prema tradiciji igraju dobro u pripremnom periodu, ali kada dođu utakmice, nastaju problemi. Protiv susjeda iz Nove Gradiške ekipa trenera Tolića odigrala je jako dobro kako u obrani, a tako i u napadu u kojem su gotovo zabili 40 golova. U obrani što je prošlo zaustavili su vratari Tolić i povratnik Bubalo. Nakon utakmica sa Županjom i Novom Gradiškom Brođani mogu biti itekako zadovoljni s formom momčadi i igrom kakvu su do sada pokazali. Kao i Županji kojoj je postigao 10 golova, ponovo najraspoloženiji u domaćem sastavu bio je Emil Okružnik s 8 golova. Do njega su po 7 pogodaka zabili Ivan Janjić i Ante Duvnjak, dok su se po 4 puta u među strijelce upisali Rastko Poznanović i Ivan Rašić. U poraženoj i oslabljenoj ekipi Nove Gradiške je Marko Sertić postigao 10, a Tin Orelj 7 golova.

Posted by Josip Šebalj on 4. veljača 2016
Zadnje vijesti

U Galeriji Ružić održana Večer poezije

Međunarodni Dan muzeja u Muzeju Brodskog Posavlja

Vodovod u Staroj Gradiški

SPORT

U dvoranama "Brod" i "Vijuš"

Sportska natjecanja kao završnica programa obilježavanja Dana grada

NAJČITANIJE DANAS

Sudjelovalo nekoliko stotina mališana

Održana manifestacija "Volim Brod" – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

FOTO GALERIJA

Hrvatski misionar -bogoslov Josip Brnjić poziva na humanitarnu akciju za djecu s posebnim potrebama u Tanzaniji

Konji su vrijedno blago naše Slavonije i sve je više mladih konjogojaca koji nastavljaju tradiciju

Druga i završna večer Mega bikers susreta u Slavonskom Brodu

Prva večer Mega bikers susreta uz sjajnu rock svirku i više od 5 tisuća posjetitelja

Medicinske sestre traže bolje uvjete rada, u Hrvatskoj ih nedostaje više od 10 tisuća