Pobačaji i podbačaji: Oksimoronska prava na život i izbor u Hrvatskoj

Iako sam otvoreno navijao za prosvjed protiv TTIP-a i Monsanta, Hrvati su jasno presudili da GMO nije neki pretjerani problem i da je daleko zdraviji od recimo prava na izbor.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 23.05.2016


 Isto tako - osobno sam protiv toga da netko pobaci (osim u ekstremnim slučajevima), ali smatram da niti mogu niti bih htio nekome fizički onemogućiti njegovu odluku.

Dvije interesne skupine prosvjeduju, mediji navijaju, a građani se smiju

I kada to velite, vi podržavate tzv. 'pravo na izbor' nauštrb tzv. 'prava na život'. Ono što sam pak vidio nekidan su dvije prilično živopisne skupine. Jedna puna pokazivačica srednjih prstiju, gay udruga (koje nikad ne podrže prosvjede protiv recimo EU, možda jer ih financiraju?) uzvika 'što je u meni to i imam pravo kontrolirati' (vjerojatno zato udaja sadrži 'ud') i žena koje su iz nepoznatog razloga odlučile prekinuti drugi prilično mirni prosvjed, te su nakon suočavanja s konsekvencama na sva zvona odlučile reći 'da, ja sam glazbenica/slikarica!' (iako njihova profesija nemaju nikakve veze s temom). A tu su već poslovično bili i svi mogući likovi iz civilnih udruga, oporbe, Soroševci... Znam, već vas vidim da kipite i sumnjate da sam učlanjen u stranku/udrugu/inicijativu/pokret 'U ime obitelji'.

No, moram vas razočarati. U toj skupini bili su osuđeni ratni zločinci, obijači automobila, prodavači kontracepcijskih sredstava, kriminalni milje i čitav niz osoba koje čak niti ne žive u Hrvatskoj pa samim time bilo kakva zakonska mjera nema ni veze s njima. Par njih na Facebooku redovno objavljuje svoje američke kolege, odnosno radikalno Pro-Life krilo koje i masturbaciju naziva 'genocidom neviđenih razmjera'. Šteta što svi padaju na jednostavnom pitanju - Kako se kler olakšava ako su u celibatu, a neejakuliranje sjemena potencijalno izaziva i tumore na testisima? Netko bi zamucao, a netko bi kao glasnogovornika odmah pozvao vjerojatno najkontroverzniju novinarku u Hrvatskoj - Željku Markić.

Pravo na 'izbor' i 'život' u Hrvatskoj? Ha-Ha-Ha

Teško se ne složiti da je bila u pravu kada je prozvala RTL i Novu za podršku jedne od strana, ali je trenutno ista situacija i na HRT-u pa nije bilo prozivke oko 'neobjektivnosti'. Isto tako je i kolegu iz HSS-a prozvala na 'Ad Hominem' bazi iako bi se i njoj štošta moglo spočitati kada se priča o licemjerju. No, bez obzira tko što mislio - žena ima dobar tajming i, slagali se s time ili ne, promovira mišljenja velike većine katoličkih Hrvata. I iako se ne slažem s njom u većini stvari, ovo je 'de facto'. Ok, sve o toj supremaciji stoji, ali nisam još dokučio kako ova inicijativa misli fizički onemogućiti trudnice u pokušaju fetalnih homicida? Taj dio mi stalno klizi iz logike. Žena zatrudni i vi je držite u okovima ako se ponaša iracionalno? Svaka druga trudnica potencijalno je utamničena...

Svi znamo da zakoni ne sprječavaju pobačaje, a jednostavan pogled u statistiku država sa zabranama samo ukazuje na veću pogibelj tijekom vršenja abortusa i veću količinu izlazaka iz zemlje za tim činom. Nigdje ne stoji da su osobe odjednom prestale raditi pobačaje - samo su pronašle alternativu. Slično kao i tijekom prohibicije alkohola ili zabrane droga. A jedina korelacija između abortusa i prava na život je, vjerovali ili ne, isto ono što je i temeljni krivac za pobačaje - ekonomska situacija. Dakle - države s više love imaju manje 'ekonomskih' pobačaja. A nigdje nismo Markićku vidjeli tijekom borbe protiv uzroka pobačaja, na sprječavanju deložacija iz primarnih nekretnina, prosvjedima protiv korupcije i nesposobne vlasti, opstrukciji kriminalnih hobotnica - iako štiti obitelj... Nažalost, jedina logika borbe za 'pravo na život' je - borba za odlaskom iz Hrvatske. Ista stvar i za 'izbor'. Jer ovdje nemamo ni izbora ni života, naročito kad nas ovakve dvije grupacije tobože predstavljaju...

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni