Po želji pokojne Dubravke, prikupljena velika donacija za 'Marijine obroke'

Za kraj godine iz brodske župe Duha Svetoga stiže priča o plemenitosti i djelotvornoj ljubavi. Nedavno preminula Brođanka, župljanka ove župe i aktivna vjernica, Dubravka Stanić, prije prelaska u Vječnost učinila je djelo ljubavi za primjer svima. Pročitajte što je o tome napisao župnik vlč. Florijan Kvetek.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 31.12.2019
Po želji pokojne Dubravke, prikupljena velika donacija za 'Marijine obroke'
 U pedesetoj godini života, na treću nedjelju došašća u vječni život svome nebeskom Ocu preselila se Dubravka Stanić koja je sa svojim suprugom Marinkom darovala Bogu i domovini četvero djece; Ivana, Andreu, Mateja i Luku koji su nasljedujući roditeljski život nastavili živjeti u bliskom suživotu s Crkvom.

Dvije godine noseći Križ bolesti (karcinoma), samo je posvjedočila svoju nutarnju radost i snagu koju je pronašla u slavljenu Boga i župnoj zajednici Duha Svetog služeći najpotrebnije u Caritasu, navješćujući Božju riječ kao čitač te posebno snažno svjedočanstvo kao župna katehistica. 

A da se Božjoj ljubavi nije zatvarala ni na društvenom djelovanju svjedoči veliko mnoštvo ljudi koji su joj, svak na svoj način, došli na ispraćaj reći svoje hvala.
Svoju raspetost na križ bolesti prikazivala je i prinosila za duše u Čistilištu.Kako se približavao čas prelaska u kuću Očevu zamolila je svoje najbliže da se za njen ispraćaj ne kupuju vijenci ni cvijeće nego da se sav prilog od te namjene prikupi i preda za dobrotvornu udrugu Marijini obroci.
 
Prikupljen je iznos od 30 540 kuna, što je dovoljno da 254 gladne djece u afričkim zemljama, o kojima skrbe 'Marijini obroci', godinu dana imaju topli obrok u školi. Obitelj Stanić  predala je taj novac, u župnom domu župe Duha Svetoga, voditeljima Marijinih obroka u Slavonskom Brodu,  
 
Neka Ducin posluh Isusovoj riječi: „Što god ste učinili jednomu od moje najmanje braće meni ste učinili“ bude poticaj svima koji ovo čitaju, nikako pohvale i isticanje jer to bijaše u suprotnosti sa življenjem naše Dubravke koja nastavlja u Očevoj kući u šutnji i tihoj molitvi biti i dalje zagledana u Boga.
 

Florijan Kvetek, župnik
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja