Po završetku očevidnih radnji i uvida inspektora saznat će se uzrok tragičnog događaja

Konferencija za medije u Đuri Đakoviću u povodu tragične pogibije 27-godišnjeg radnika Strojne obrade Dina Miškovića

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 13.02.2018
Po završetku očevidnih radnji i uvida inspektora saznat će se uzrok tragičnog događaja


 U povodu tragičnog događaja u ponedjeljak 12.veljače popodne u proizvodnim pogonima tvrtke Đuro Đaković Strojna obrada kada je nesretnim slučajem tijekom rada smrtno stradao 27-godišnji radnik tog poduzeća Dino Mišković, u utorak u zgradi Uprave Đure Đakovića na konferenciji za novinare izjave su dali predsjednik Uprave Đure Đakovića Marko Bogdanović i direktor ĐĐ Strojne obrade Hrvoje Kekez.

-Tijekom rada 2. smjene oko 18 sati došlo je do nesreće u pogonima naše firme. Radnik je radio na tokarskom stroju za vrijeme postavljanja komada lima na stroj, došlo je do nesreće i radnik je tragično preminuo. Hitna je bila pozvana, došla je policija, inspektori, obavljen je uviđaj. U ovom trenutku ne mogu vam reći točno što se desilo jer ljudi koji su bili na 10, 15 metara od njega radili svoje poslove, nemamo neposrednog svjedoka koji je vidio što se desilo. Prema onom što je odradila policija, inspektor rada, prilikom postavljanja, centriranja, komada došlo je nesreće i komad je radnika poklopio. Zbog čega je do toga došlo ne možemo u ovom trenutku komentirati, radi se dalje na uviđaju i istrazi. U kontaktu smo s obitelji jučer i danas, ponudili smo bilo koju vrstu pomoći, ja im ovom prilikom izražavam sućut i žaljenje nas svih u firmi. Raspustili smo 2. i 3. smjenu da nebi došlo do nekih ozljeda, u kontaktu smo sa sindikatom, radničkim vijećem, kako bi događaj što manje utjecao na ljude i kako bismo sačuvali sigurnost-gotovo suznih očiju izjavio je direktor ĐĐ Strojne obrade Hrvoje Kekez, te dodao je tragično stradali mladić u ĐĐ Strojnoj obradi radio oko godinu i pol. 

-U ovom tragičnom trenutku kako za kompaniju Đuro Đaković tako i Strojnu obradu i cijelu Grupu Đuro Đaković želio bih uputiti najdublje izraze sućuti obitelji nastradalog djelatnika i svim djelatnicima ĐĐ Strojne obrade. Poduzeli smo sve mjere koje su trenutno bile potrebne za sigurnost ostalih radnika. Istraga je u tijeku, nemamo novih informacija, važno je istaknuti da će se Đuro Đaković Grupa svakako truditi da svim djelatnicima koji su jučer bili prisutni i danas u pogonu da omogući psihološku i drugu medicinsku pomoć ako to bude potrebno- kazao je predsjednik Uprave Đuro Đaković Grupe Marko Bogdanović.

 
Zadnje vijesti

Župljani Brodskog Varoša proslavili svog drevnog zaštitnika svetoga Roka

U prometnim nesrećama teško ozlijeđene dvije osobe

Članovi HGSS Stanice Slavonski Brod pronašli tijelo utopljenika

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

Dječji vrtić „Trnoružica“ uskoro spreman za početak predškolske godine

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici

Doživotni zavjeti sestre Ivane Ćurić, redovnice Družbe Kćeri Božje Ljubavi