Po prvi puta Slavonski Brod ima klub u ženskoj A1 košarkaškoj ligi

Po prvi put u samostalnoj Hrvatskoj, grad Slavonski Brod imat će klub u ženskoj "A"-1 košarkaškoj ligi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.09.2015


 To pravo ostvario je Brod na Savi koji se kroz Ligu za prvaka plasirao u prvoligaško društvo. Bit će to za vrlo mladi klub veliki zalogaj, ali i neprocjenjivo iskustvo, pogotovo za niz mladih igračica koje su u ovom klubu. Tek s manjim izmjenama i novim trenerom košarkašice Broda na Savi kreću u "A"-1 ligu u kojoj će cilj biti samo – ostanak.

U Ženskom košarkaškom klubu Brod na Savi odluku o igranju u "A"-1 ligi donijeli su krajem lipnja kada su dobili obećanja iza grada da će financijski moći izdržati cijelu sezonu u prvoligaškom natjecanju. Klub neće dovoditi igračka pojačanja sa strane, već će se osloniti na svoje domaće igračice. Tako je mladi klub za samo 4 sezone igranja u "A"-2 ligi došao do prvoligaškog društva.

Prije nego li je klub donio odluku o igranju u "A"-1 ligi još tijekom prošlogodišnje sezone znalo se da će Brod na Savi u ovu sezonu ući s novim trenerom. Naime, nakon niza godina provedenih u Croatiji i mladoj reprezentaciji Hrvatske iz Zagreba se u rodni grad odlučio vratiti Boris Virag. On s djevojkama radi cijelo ljeto bez prestanka kako bi igračice što spremnije dočekale početak nove sezone.

U prvoj tzv. seniorskoj postavi u kojoj su uglavnom sve juniorke od prošle sezone nema Antonije Božić koja je otišla u američku državu Texas na koledž, dok su na studije u Zagreb i Opatiju otišle Vedrana Krajnović i Irena Kolesarić, dok se Dragica Drmić uz studij i zaposlila. Za razliku od proljeća u ekipu se vraćaju Helena Pračuk i Kristina Lutz, dok je jedina nova Martina Šuster iz zagrebačke Croatije koja se slijedeće godine udaje u Slavonskom Brodu te ostaje živjeti u gradu na lijevoj obali rijeke Save. S obzirom da su Brod na Savi napustila 2 centra Kolesarić i Krajnović velika želja kluba je da se ponovo aktivira Marina Akšamović – Ćurković, međutim, uz njena obećanja i htjenje još nije počela s treninzima.

Ovog ljeta su 4 igračice kluba bile pozvane u razne reprezentacije Hrvatske. U kadetskoj su bile Martina Pandža Brnić, Iva Šarić i Mihaela Lazić koja je na kraju nastupila na Europskom prvenstvu u Portugalu. U mlađe kadetskoj reprezentaciji bila je Edita Poljac koja je nastupila u Slovenj Gradecu na neslužbenom Europskom prvenstvu.

Kompletan klub sa svim selekcijama će 12. i 13. rujna otići u mađarski grad Baju u kojem će nastupiti na tamošnjem turniru, dok svoju premijeru u "A"-1 ligi Brod na Savi ima 3. listopada kada će na Vijušu gostovati Zadar, a odmah tjedan dana nakon toga i Medveščak koji je u posljednje 2 sezone prvak Hrvatske.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara