Pljuskovi, grmljavinske nepogode, pad temperature 10-ak stupnjeva

Najnovija prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda "najavljuje" i potvrđuje da u dobar dio unutrašnjosti Hrvatske i na sjeverni Jadran stiže velika promjena vremena.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.08.2018
Pljuskovi, grmljavinske nepogode, pad temperature 10-ak stupnjeva


 Već od danas na zapadu Hrvatske će biti nestabilnije, uz jači razvoj oblaka "stižu" pljuskovi i grmljavina, prema večeri i u središnjim predjelima, iz razloga najavljenih vremenskih nestabilnosti DHMZ putem Meteoalarma izdao je žuta upozorenja, nužan je oprez i u unutrašnjosti, valja biti na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena.

Istovremeno, za dobar dio Hrvatske i dalje ostaju vrijediti žuta i narančasta upozorenja zbog po zdravlje opasno visokih trna biti neugodniji, uz pad temperature 10-ak i više stupnjeva. 

Najveća promjena vremena slijedi u subotu 11., pljuskova može biti u unutrašnjosti posvuda, moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme. 

-Od nedjelje, pak, opet sunčanije i toplije, u mnogim mjestima ponovno i vruće, ali vjerojatnost za nove pljuskove izgledna je za srijedu 15.. Odnosno, u srijedu, na samu Veliku Gospu stiže nova promjena vremena, to će tisuće hodočasnika i vjernika zadigurno zanimati, blagdan Velike Gospe tradicionalno se obilježava u Hrvatskoj ali i mnogim europskim državama-samo za Brodportal dodaje mr.Braco Stevan Knežević, meteorolog amater iz Trnjana, čije se godišnje prognoze, puna tri desetljeća i više, potvrđuju sa 90-postotnom točnošću i preciznošću. 

Zadnje vijesti

Leoni Pavlešin i Davidu Aračiću A norma, Marku Lipovcu B norma za ulazak u reprezentaciju Hrvatske

Važna pobjeda Marsonije nad Belišćem

Raspored misa na svetkovinu Uskrsa

FOTO GALERIJA

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Za Robija se ujedinila rukometna Slavonija i Baranja

Posljednji tjedan foto natječaja "Volim svoju županiju"

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Započelo ukrašavanje grada povodom blagdana Uskrsa