Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Međunarodni festival tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline u Kaptolu, kojega su pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije organizirali Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk okupio je više od 140 izvođača iz tamburaških sastava i pjevačkih skupina, te soliste iz naše zemlje, te Bosne i Hercegovine, Austrije i Švicarske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.06.2021
Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku


 Ocjenjivački sud je nagradu Zlatni glas kao najboljem izvođaču dodijelio Pleterničanki Ani Baketarić za skladbu Stjepana Rudinskog i Đurđe Habel Vječna ljubav, pa će ona nastupiti na požeškim Zlatnim žicama Slavonije, dok je drugu nagradu dobila Prva pjevačka konjica Sinđir iz županjskog kraja(Slavonija prelipa i ravna autora Marijana Culeja i Krunoslava Dražića), a treću TS Indigo iz Luzerna(Švicarska) i pjesma Ponekad dok sanjam Marka Filipovića i Roka Jurčevića.

Posjetitelji su najviše su glasova dali tamburašima Paori iz Požege za pjesmu Ivice Orlića, Vladimira Živaljića, Filipa Matijevića i Adriana Ružića Tvoje usne, drugi je Stjepan Japarić(pjesma Osam zlatnih stoljeća autora Ivice Bumba i Jelenka Topića), te treću mlada solistica Tena Grlica(pjesma Idila autora Berislava Majstora, Jadranke Smiljanec i Danijela Krmića). Gost večeri bio je Stjepan Jeršek Štef.

Objavljen je festivalski album čijom prodajom je novac dat Caritasu župe Sv. Petra i Pavla u Kaptolu, a prije festivalskog programa predstavljen je video spot pobjedničke festivalske pjesme Vječna ljubav.  

Izvedene su 23 nove pjesme pisane za ovaj festival, a autori su Ivica Plivelić, Stjepan Rudinski, Krunoslav Dražić, Davor Totović, Đurđa Habel, Branimir Bikić, Davor Magušić,  Božo Zovko Bole, Zvonimir Tonković i drugi.

Piše: Jelenko Topić

Fotogalerija na pozega.eu

Zadnje vijesti

Brođani superiorno do finala

Rođen znameniti hrvatski paleontolog Dragutin Gorjanović-Kramberger

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću