Plenković u Vladi primio Brođane koji prosvjeduju u Zagrebu

Oko 300 Brođana ujutro u pola 10 stiglo je na Markov trg gdje su došli od vladajućih tražiti konkretne odgovore na pitanja u vezi onečišćenog zraka, ali i slučaja sa zagađenom vodom.

Autor: Olja Terzić | Datum objave: 14.04.2018
Plenković u Vladi primio Brođane koji prosvjeduju u Zagrebu


 Održali su govore u kojima su poručili da im je dosta nebrige i da se Brođane već devet godina truje kroz onečišćen zrak iz rafinerije u Bosanskom Brodu, da bi u proteklih mjesec dana imali velikih problema i sa zagađenom vodom.

Nakon 40ak minuta prosvjeda dobili su informaciju da će ih primiti premijer Plenković. U banske dvore su tako primljeni aktivisti Ivana Smolčić Jerković, Mladen Sudar i Sandra Buljan. Sastanku prisustvuju i župan Danijel Marušić i ministar Tomislav Ćorić. 

"Nakon istrage DORH-a nastavlja se dio oko plinifikacija produktovoda. To će istražiti, a tijekom sljedećeg tjedna poslat će odgovore na naše zahtjeve. Rekli su da će učiniti sve što mogu. Obećali su kvaitetnu studiju o onečišćenju zraka, a na ovo ostalo će nam odgovoriti sljedeći tjedan. Zadovoljni smo, ali smo tražili čovjeka koji će s nama komunicirati barem jednom mjesečno što su nam i obećali", rekli su predstavnici prosvjednika nakon sastanka.

Zadnje vijesti

Košarkaški turnir "Sveti Nikola" okupio 12 ekipa

Večeras Božićni koncert Zbora HRT-a u Crkvi Presvetog Trojstva

MNK Brod 035 zabilježio domaći poraz

VIJESTI

NAJMODERNIJA MEDICINSKA TEHNOLOGIJA

Održan stručni skup "Nove mogućnosti liječenja laserom u urologiji"

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu počelo s provedbom projekta STEM Eco&Energetics

Muzej Brodskog Posavlja predstavlja brodsku arheološku zonu

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju